Domedagsklockan : och myten om jordens ständiga undergång (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2013-12-02
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Wiis, Gun-Marie (form)
Dimensioner
240 x 158 x 18 mm
Vikt
599 g
SAB
Uh,363.7
ISBN
9789187391224
Domedagsklockan : och myten om jordens ständiga undergång (inbunden)

Domedagsklockan : och myten om jordens ständiga undergång

(19 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-12-02
179
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Föreställningen om domedagen som ett straff för våra synder har varit stark genom historien. Olika grupper har insett kraften i detta. Med hot om domedagen kan man frälsa människor, göra affärer och utöva makt. Denna bok tar profetiorna om resursuttömning, den globala miljöns kollaps och förestående klimatkatastrof till kritisk granskning. Den utforskar domedagsprofeternas nätverk och frågar varifrån de får sina pengar.

Boken ger också exempel på hur grupper vill begränsa debatten. DN:s tidigare chefredaktör Hans Bergström uppmanar i ett kraftfullt inlägg svenska medier att värna det öppna samhället.

Bokens budskap är djupt positivt. Jorden blir en allt bättre plats att leva på, och de allra flesta hot som målas upp saknar täckning i verkligheten.

Jacob Nordangård är fil dr i ämnet Tema Teknik och Social förändring och arbetar som universitetsrektor vid Linköpings universitet.
Marian Radetzki är professor vid Luleå tekniska universitet med naturresursernas ekonomi som specialitet.

Svenolof Karlsson är bland annat energiskribent och har skrivit ett 25-tal böcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Domedagsklockan : och myten om jordens ständiga undergång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt givande
  BH, 1 juni 2019

  Då avser jag särskilt Jacon Nordangårds idéhistoriska undersökning av klimathysterins ursprung och finansiering. Som beläggs vetenskapligt men som nog kan upplevas som förvånande eller osannolikt av många. Ja Sven Olof Karlssons båda artiklar är också värdefulla som introduktion för den som vill sätta sig in i skeptikernas argument. För att inte tala om Hans Bergströms inledande resonemang och försvarstal för det fria ordet och det fria tänkandet. Som man kan tillämpa på exakt varje kontroversiell vetenskaplig och samhällelig frågeställning!

 2. Den bästa klimatboken på svenska
  Pia, 26 maj 2015

  Om du tänker läsa bara en enda bok under 2015, så bör det vara denna. Det är sällan jag känt mig så optimistisk och positiv när jag avslutat en fackbok om det aktuella världsläget. Tre huvudförfattare, Svenolof Karlsson, Jacob Nordangård och Marian Radetzki, har egna kapitel om olika teman. Dessutom har Hans Bergström skrivit ett inledande kapitel och Per-Olof Eriksson har skrivit ett förord.

  Bergströms kapitel handlar om mediernas hantering av världshändelserna. Bland annat beskri... Läs hela recensionen

 3. Kejsarens hov och fina kläder
  Marga , 11 februari 2015

  Den här boken hjälpte mej att förstå hur doktrinen om stundande miljökatastrof vuxit fram, och hur den påverkat internationella politiker som sett till att den implementerats via miljörörelser ner till kommunal nivå i Sverige. Ett kompakt block, ogenomträngligt, kan det tyckas. Men doktrinen har en svag punkt och det är observationer i verkligheten.

  Läs boken. Är du klimathysterisk får du stöd i att du inte är ensam, är du mera lagd åt det klimatskeptiska hållet kanske boken hjälpe... Läs hela recensionen

 4. Angelägen bok
  pensionerad läkare, 13 november 2014

  En mycket viktig bok avslöjar en korrupt forskarvärld inom klimatområdet.Det är som med avlatsbreven.Först skrämmas om jordens undergång. Då höjs ångestnivån. Okritiska journalister får ett jätteämne att skriva om. Sedan får forskarna enorma anslag för att forska och rädda oss och en mängd företag får plötsligt en marknad.

 5. Vi köper flera böcker som vi ger till vänner.
  lars myren, 30 juli 2014

  Domedagsklockan avslöjar klimatbluffen.
  Den avslöjar ekologin, sedan Malthus slutet av 1700-talet varnade världen för överbefolkning mm.
  Ekologin med sin myt om världens undergång och människofientlighet är ett hot mot ekonomisk tillväxt som förhindrar de fattigaste folken I världen att få tillgång till mat, utbildning mm.
  Miljöpartiet I Sverige liksom Biskopsbrevet är emot tillväxt av ekonomin och därmed ökad arbetslöshet.
  Lars Myrén

 6. Ett inlägg med perspektiv på klimatfrågan
  Rolf Sundin, 6 februari 2014

  Boken är bra och påminner läsaren om att klimatfrågan diskuterats i alla tider. Begreppet "vetenskapligt bevisat" har också en tidsbegränsning.

 7. Borde vara obligatorisk läsning för journalister,...
  olasan, 17 januari 2014

  Borde vara obligatorisk läsning för journalister, lärare och gymnasieelever. Speciellt borde s.k. vetenskapliga redaktörer på DN, SvD, Expressen och Aftonbladet läsa och gärna recensera eller kommentera på nyhetsplatser i stället för sina domedagsrubriker och bilder!

 8. Inget litterärt mästerverk, men med angeläget...
  Bengt Hansson, 10 januari 2014

  Inget litterärt mästerverk, men med angeläget innehåll. Mycket har man hört bit för bit på annat håll, men sammanställningen och dokumentationen är det som ger boken värde.

 9. Det är på tiden att det kommer fram så att...
  Sven B, 25 december 2013

  Det är på tiden att det kommer fram så att klimatspektaklet får börja ifrågasättas. De forskare som ifrågasatt
  den såkallade klimat uppvärmningen har ej blivit publiserade i eller kommit fram i SR TV de har dessutom
  haft svårigheter att få anslag till forskning. Kan vi hoppas på att se början till en vändning? Det minsta man kan begära är att klimathotarna vågar ställa upp i en riktig debatt mot forskare som har en annan åsikt.
  Hitills har Rockström Wikman & co kommit undan med att kalla tvivlarna Foliehattar.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna