Jag är Muazzam : en svensk från Bangladesh (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2013-11-14
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Persson, John (form)
Dimensioner
235 x 165 x 25 mm
Vikt
690 g
SAB
Lz Choudhury, Muazzam
ISBN
9789187391255
Jag är Muazzam : en svensk från Bangladesh (inbunden)

Jag är Muazzam : en svensk från Bangladesh

Inbunden Svenska, 2013-11-14
216
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sittande under ett träd i sin födelseby i Bangladesh, funderar den trettonårige Muazzam på meningen med livet. Han kommer fram till att han vill kunna hjälpa många människor, precis som det sägs i den ed han varje dag reciterar inför hela skolan: Jag lovar att viga mitt liv till att tjäna mänskligheten. Men föga anar den barfota skolpojken vad som komma skall. Inte heller tjugosjuåringen, som 1976 kommer till Sverige, kan drömma om att han en dag ska vara vd för ett börsnoterat företag.

Muazzam en svensk från Bangladesh är den unika berättelsen om hur en muslimsk pojke med stor kunskapshunger och envishet tillägnar sig en helt ny värld. Från sin allra första dag i Sverige går Muazzam sin egen väg, skaffar ett jobb och arbetar mycket hårt. Han skapar med tiden sysselsättning för hundratals människor och bidrar till samhällsutvecklingen genom sitt arbete i olika organisationer. Han blir golfspelare, skidåkare, älgjägare, båtägare och husägare. Och en dag svimmar han på gatan av stress och utmattning. Muazzam Choudhury beskriver i boken rättframt sin resa från en by utan bilväg i Bangladesh till en välmående förort utanför Stockholm.

Det är, utan att överdriva, en otrolig livsresa. Och i hans rika berättelse ryms många insiktsfulla reflektioner, om människors beteenden och drivkrafter, samhällen, religioner och kulturer. Muazzam är en ovanligt klarsynt betraktare, både av sitt eget liv och av människorna och sammanhangen han möter.

Tove Lifvendahl i förordet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag är Muazzam : en svensk från Bangladesh
  2. +
  3. Det här kommer göra ont

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det här kommer göra ont av Adam Kay (pocket).

Köp båda 2 för 275 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Jag är Muazzam : en svensk från Bangladesh