Massmedier : nya villkor för press, radio och tv i det digitala medielandskapet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2014-06-04
Upplaga
11
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
565 g
SAB
Bs-c
ISBN
9789187391446
Massmedier : nya villkor för press, radio och tv i det digitala medielandskapet (häftad)

Massmedier : nya villkor för press, radio och tv i det digitala medielandskapet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-06-04
269
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Medielandskapet har under det senaste decenniet förändrats på ett grundläggande sätt, främst genom utvecklingen av internet. Visserligen är det fortfarande dagstidningar, radio och tv som dominerar det svenska medielandskapet, men villkoren för deras verksamhet är helt annorlunda än tidigare. Den tekniska utvecklingen har medfört att alla massmedier finns på flera plattformar, och det allt större medieutbudet gör att konkurrensen om publik och reklam har ökat. Därtill har utvecklingen av sociala medier varit betydelsefull för de traditionella mediernas villkor.
För den elfte upplagan av boken Massmedier har den stora utmaningen varit att ge en rättvisande bild av detta skeende och samtidigt belysa dagens medievillkor. För att förstå vad som pågår måste man ha en helhetssyn och analysera medielandskapet i såväl ett historiskt som i ett samtida perspektiv. Många framtidsprognoser om medieutveckling har slagit fel på grund av bristande förståelse för hur mediemarknaden faktiskt fungerar.

Samtliga kapitel är helt eller delvis omskrivna och ett helt nytt kapitel har tillkommit. Mediernas förutsättningar utifrån tekniska, politiska, ekonomiska och sociala villkor tas upp och de traditionella massmediernas strukturella förhållanden på 2010-talet diskuteras. Vidare ges en översikt av journalistikens förändring och i den avslutande delen står publikens användning av och attityder till såväl traditionella som sociala medier i fokus.

Massmedier har sedan den första upplagan kom ut 1970 blivit en klassiker och ett standardverk som för den som vill förstå vad som händer inom medievärlden.

Lennart Weibull f 1946, professor emeritus i massmedieforskning och seniorforskare på SOM-institutet, Göteborgs universitet

Ingela Wadbring f 1964, professor i medieutveckling vid Mittuniversitetet i Sundsvall
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Massmedier : nya villkor för press, radio och tv i det digitala medielandskapet
 2. +
 3. Mediernas integritet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mediernas integritet av Monika Djerf-Pierre, Olof Petersson, Jesper Strömbäck, Jörgen Weibull (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Massmedier : nya villkor för press, radio och tv i det digitala medielandskapet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra innehåll
  Madelene A, 8 september 2014

  Bra, lättläst bok. Trots all fakta och historia som den innehåller så håller den ton som är lätt att förstå. Boken är högst relevant och innehåller många nya exempel som gör att det fortsatt är relevant.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna