Fly bankfällan : ta makten över din privatekonomi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2015-04-29
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Persson, John (form)
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
282 g
SAB
Qci
ISBN
9789187391644

Fly bankfällan : ta makten över din privatekonomi

(10 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-04-29
189
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kanske lever du i tron att finansbranschen fungerar som andra branscher. Går du ut och äter på en dyr gourmetrestaurang får du ju vanligtvis bättre mat än på en billig vägkrog. Men så fungerar inte finansbranschen. Ett dyrt bolån är inte bättre än ett billigt bolån och en dyr fond är inte bättre än en billig fond.

De flesta kommer att kunna spara tusentals kronor om året på att byta ut dyra finansiella tjänster mot billigare men precis lika bra tjänster. För den som befinner sig i medelåldern och har bolån, tjänstepension och ett stort privat sparande kan det mycket väl närma sig 100 000 kronor som kan sparas.

Finansbranschen har under alla år försökt måla upp en bild av att finansiella tjänster är något som är komplicerat och kräver omfattande rådgivning och därmed höga avgifter. Banker och finansinstitut har även medvetet skapat produkter som är svåra att förstå. Boken skingrar branschens illusioner så att du i framtiden kan undvika att betala dyrt för tjänster som i många fall inte tillför något värde.

Till skillnad från vad banken vill få dig att tro är ekonomi i själva verket enkelt. Du behöver inte ha en universitetsexamen för att ta hand om dina pengar. Det räcker med att du läser den här boken.

Bo Haldell är en pseudonym. Författaren har en högre befattning i en av våra storbanker. Om hans riktiga namn avslöjas skulle hans position äventyras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fly bankfällan : ta makten över din privatekonomi
 2. +
 3. Miljonmålet : från dröm till verklighet - utan silversked i munnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Miljonmålet : från dröm till verklighet - utan ... av Madelen Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Fly bankfällan : ta makten över din privatekonomi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok!
  Staffan, 22 november 2019

  Riktigt bra bok enligt mitt tycke! Den tar t.ex. upp hur banken lurar på kunderna dyra tjänster, och att bankrådgivare egentligen bara är säljare av bankens produkter. Boken går också igenom allt inom privatekonomi. Allt från lån till sparande och pensioner gås igenom. Mycket trevlig bok. Hade gärna läst mer av samma författare.

 2. Fantastisk bok
  Anonym, 2 juli 2018

  Bland en av de bästa böcker kring aktie och fondsparande jag läst. Förklarar väl hur banker försöker tjäna pengar med dolda avgifter. Rekommenderad av min aktieprofessor i högskolan.

 3. Nyttiga tips för alla sparare
  Skellefteå Guld 2016, 8 september 2015

  Lätt att förstå innehållet, skrivet så att man ej behöver vara ekonom eller anställd inom bankväsendet för att få behållning av alla råd.
  Har redan gjort förändringar i mitt sparande.

 4. Överraskningar !
  Ulf Ingvar Karlsson, 15 juni 2015

  Tänk så lite man vet egentligen ...här litar man på den så kallade expertisen . Men dom kan tydligen slänga sig i väggen . Fortsättningsvis litar jag nog bäst på mig själv

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Bo Haldell

 • Fly bankfällan

  Bo Haldell

  Kanske lever du i tron att finansbranschen fungerar som andra branscher. Går du ut och äter på en dyr gourmetrestaurang får du ju vanligtvis bättre mat än på en billig vägkrog. Men så fungerar inte finansbranschen. Ett dyrt bolån är inte bättre än...