Den förlorade sonens återkomst : Peter Wallenberg 1926-2015 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2015-09-02
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Åkesson, Carl (form) / Forslund, Mathias (form)
Dimensioner
231 x 160 x 25 mm
Vikt
663 g
SAB
Lz Wallenberg, Peter
ISBN
9789187391965

Den förlorade sonens återkomst : Peter Wallenberg 1926-2015

(14 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-09-02
227
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Peter Wallenberg var i 33 år makthavare för den dynasti som mer än någon annan i Europa påverkat sin nations näringsliv. In i det sista träffade han världsledare och celebriteter. Ändå dog han med en känsla av att vara obekräftad och missförstådd.
Under de sista åren av Peter Wallenbergs liv träffade ekonomijournalisten Ronald Fagerfjäll honom under mer än 100 intervjutimmar.
Denna välmatade bok skildrar Peter Wallenberg och hans tid. Om en son som blev född till att dela makten med sin bror, men som kom i djup konflikt med sin far och därför tillbringade sina första elva yrkesår utomlands. Han återvände hem som chefskandidat för världsföretaget Atlas Copco, men broderns död och en hjärtinfarkt ändrade på karriären.
I stället tvingades han arbeta nära sin far, vilken dock aldrig delade med sig av inflytande eller återupprättade honom. Men när fadern gick bort och ändrade sig på dödsbädden kunde han ändå ta makten med hjälp av en kvartett tunga direktörer i sfären.
Resten är svensk historia. Aldrig har Wallenbergsfären och Sverige varit utsatta för större omvandlingskrafter och sällan har en makthavare i Wallenbergsfären varit med om så många spektakulära motgångar och framgångar. Boken fångar såväl människan Peter Wallenberg, konflikterna, pressdebatterna och kriserna som framgångarna och revanscherna.

Den som ska hinna röka fyra paket cigaretter om dagen måste börja arbeta tidigt och sluta sent . Så löd ett av Wallenbergs valspråk som handlade om den kaotiska värld som ständigt krävde arbete och närvaro, men också om den humor som hjälpte honom att hantera sin allt sämre hälsa.

Ronald Fagerfjäll var i två omgångar chefredaktör för tidningen Affärsvärlden i sammanlagt tio år och däremellan chef för tidningarna Ledarskap/Ekonomen och Financial Weekly i London. Han har publicerat ett tjugotal böcker om företag, entreprenörskap och näringsliv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den förlorade sonens återkomst : Peter Wallenberg 1926-2015. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. I sanning en läsvärd bok
    stig ljungberg, 2 juli 2016

    Det kan inte hjälpas, maktmänniskor fascinerar oss. Peter Wallenberg var, blev så småningom,en maktmänniska. Den här boken visar att bakom makten finns i det här fallet en varmhjärtad och omtänksam människa. Han var den stora direktör som kunde stoppa händerna i fickorna och gå ned på golvet och snacka med medarbetarna. Sällan har väl en "maktmänniska" jobbat i en sådan intensiv motvind som hans far bestod Peter med. Ändå hade han modet och kraften att kämpa vidare. En sannerligen läsvärd bok som också visar maktens baksida.

Visa alla 1 recensioner