Bevara alliansfriheten : nej till Nato-medlemskap! (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2014-11-13
Förlag
Celanders förlag
Medarbetare
Ekéus, Rolf (förf.) / Ferm, Anders (förf.) / Hirdman, Sven (förf.) / Marçal, Katrine (förf.) / Pagrotsky, Leif (förf.) / Schori, Pierre (förf.) / Sommelius, Sören (förf.) / Theorin, Maj Britt (förf.) / Tuomioja, Erkki (förf.) / Uller, Lennart (förf.) / Björnsson, Anders (red.) / Hirdman, Sven (red.)
Dimensioner
210 x 137 x 17 mm
Vikt
281 g
SAB
Obl
ISBN
9789187393211
Bevara alliansfriheten : nej till Nato-medlemskap! (häftad)

Bevara alliansfriheten : nej till Nato-medlemskap!

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2014-11-13
164
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Utan att Sverige är militärt hotat från något håll har det uppstått en yvig debatt om Sveriges ställning som alliansfritt land. Steg för steg har politiska beslutsfattare och militärer ökat samverkan med den västliga militäralliansen Nato - utan att det finns några militära hot mot Sverige och utan att varje steg prövats mot bakgrund av Sveriges traditionella ställning som neutralt och fredssinnat.

Man har till och med talat om en smyg anslutning till Nato - att de styrande har velat etablera så många "fakta på marken" att ett beslut om att söka svenskt Nato-medlemskap bara skulle vara en form alitet. Men så långt har det inte gått. Folkopinionen är entydigt mot Nato-anslutning - i Sverige, liksom för övrigt i Finland. Det svenska folket vill som tidigare att landet ska hållas utanför krigiska förvecklingar

Att det fortsatt finns mycket goda skäl för en sådan hållning belyses genom en rad analyserande - och delvis också agiterande - artiklar i denna motskrift till en pågående "Nato-offensiv" från politiker, militärer och opinionsbildare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bevara alliansfriheten : nej till Nato-medlemskap!
 2. +
 3. Svensk politik och EU: Hur svensk politik har förändrats av medlemskapet i

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk politik och EU: Hur svensk politik har f... av Therese Bjärstig, Tobias Bromander, Fredrik Bynander, Katarina Eckerberg, Camilla Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 433 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bevara alliansfriheten : nej till Nato-medlemskap!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst bok om nej till NATO
  Per Abrahamsson, 5 december 2014

  Intresseväckande och bred bok om konsekvenser av politikers smygNATOfiering av Sverige. Hur det gick till när vi gick från ett neutralt land med värnpliktsförsvar till ett land associerat med kärnvapenmakterna utan att medborgare fick vara med och debattera.

 2. Nato - ja eller nej?
  Terminator, 2 december 2014

  Nyttig läsning för att förstå hur vi kan bevara freden och undvika att USA / Nato ska ha Sverige som slagfält.
  / Lars-Håkan

 3. Bevara alliansfriheten. En mycket bra rubrik.
  Axel Bergman, 2 december 2014

  Återinför allmän värnplikt för både män och kvinnor. Europa har förändrats en hel del de sista decennierna. Det är mer demokratiskt och effektivt än en köpt arme.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Bevara alliansfriheten : nej till Nato-me...