Imamen, kuppen och tjänarna : Gülenismen och Turkiet (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2017-02-06
Förlag
Celanders förlag
Dimensioner
205 x 130 x 12 mm
Vikt
201 g
SAB
Koaa.55,Ocgm
ISBN
9789187393464

Imamen, kuppen och tjänarna : Gülenismen och Turkiet

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-02-06
183
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De senaste åren har de politiska spänningarna i Turkiet ökat. I svensk media framställs president Erdogan som den maktfullkomliga handen bakom landets alltmer auktoritära utveckling. I Turkiet däremot har såväl kuppförsöket i juli 2016 som mycket annat tillskrivits imamen Fethullah Gülen och den rörelse som inspireras av honom.

Imamen, kuppen och tjänarna försöker reda ut alla de anklagelser som riktats mot rörelsen i Turkiet. Boken ger en bred presentation av Gülens författarskap och Gülenrörelsens globala verksamhet, och Turkiets bredare politiska historia som kanske bättre förklarar den situation landet nu befinner sig i.

Imamen, kuppen och tjänarna är en bok som öppet försöker förstå och som därmed ger ovärderliga nycklar till att tolka inte bara vad som pågår i Turkiet, utan också till att förstå islams roll i det samtida Europa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Imamen, kuppen och tjänarna : Gülenismen och Turkiet
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Imamen, kuppen och tjänarna : Gülenismen och Turkiet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Faktafattigt.
    Lars Eriksson, 20 februari 2017

    Med tanke på hur många böcker Gulen skrivit är referaten alltför få , varför dimmorna runt rörelsen knappast lättar vid läsning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Klas Grinell