Johannes Franckenius och den svenska floran (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Acta academiae regiae Gustavi Adolphi (del 136)
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2015-02-20
Förlag
Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur
Dimensioner
242 x 164 x 5 mm
Vikt
208 g
SAB
Fc.02
ISBN
9789187403132
Johannes Franckenius och den svenska floran (häftad)

Johannes Franckenius och den svenska floran

Häftad Svenska, 2015-02-20
169
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna bok är en floristisk och nomenklatorisk utvärdering av de svenska växterna i Johannes Franckenius' Speculum botanicum (1638 och 1659), en lista över svenska och utländska växter, med latinska och svenska benämningar.

Franckenius var professor i anatomi och botanik vid Uppsala universitet 1628-1661. Han hyllades av Linné som en pionjär i svensk botanikhistoria.

Utöver det här aktuella arbetet utgav Franckenius bl.a. en avhandling om ögat och en om tobaksväxten, som kan karakteriseras som den första i Sverige publicerade växtmonografin.

Mats Rydén är professor emeritus i engelska vid Uppsala universitet.

Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur är en riksakademi med säte i Uppsala. Sin uppgift att främja forskning rörande svensk folklig kultur, begreppet taget i vid mening, skall Akademien enligt sina stadgar bland annat fullgöra genom att i sina skriftserier offentliggöra forskningsrön inom ämnesområden som den har till uppgift att vårda sig om. Huvudserien är Acta Academiae Regiae Gustavi Adolphi, vars första nummer utkom 1933. Bland övriga serier kan nämnas Folklivsskildringar och bygdestudier, Kungl. Gustav Adolfs Akademiens småskrifter och Svenska sagor och sägner.

Redaktör för skriftserierna är docent Maj Reinhammar, maj.reinhammar@agora.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Johannes Franckenius och den svenska floran
 2. +
 3. Johannes Franckenius: Botanologia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Johannes Franckenius: Botanologia av Urban Örneholm, Inger Larsson, Bengt Jonsell (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Rydén

 • Botaniska strövtåg

  Mats Rydén

  Denna essäsamling inleds med en utflykt i hembygdens växtvärld. Därefter följer några personporträtt: P.D.A. Atterbom i hembygdens Åsbodal, Bruno Liljefors och växterna och Th. O.B.N. Krok och Sigfrid Almquist med sin legendariska flora. Vidare po...

 • Atterboms boksamling 1804

  Mats Rydén

  Sommaren 1804 gjorde den fjortonårige, brådmogne Linköpingsgymnasisten Per Daniel Atterbom upp en förteckning över sitt bokinnehav, "Katalog uppå Mitt Bibliotek". Manuskriptet finns på Uppsala universitetsbibliotek. Det ges nu ut för för...