Juldagboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2016-09-22
Upplaga
1
Förlag
Pärlan Förlag
Dimensioner
205 x 156 x 12 mm
Vikt
228 g
SAB
Hcg
ISBN
9789187411236
Juldagboken (inbunden)

Juldagboken

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-09-22
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
?Kära okända vän!? började det. ?Detta är min dagbok. Jag skrev den när jag var nio år, när barndomen och julen var magisk.?

Tindra flyttar med sin familj till ett nytt hus ute på landet. I en garderob hittar hon en lönndörr och inne i den en hemlig dagbok. Bara det är ju spännande, men mer spännande blir det att läsa i den. Genom dagboken får hon lära känna en flicka som bodde i huset före henne. Hon är nog stor nu, men när hon skrev dagboken var det samma tid som för Tindra, dagarna före jul. Det finns så mycket som är likt för dem, trots att de är helt olika personer som levt på helt olika tider.

Adventstiden är en härlig tid, men för Tindras pappa är det mesta mörkt. Han har inte haft ett jobb på två år och även om han har mycket att göra med det nya huset, ser han ibland så ledsen ut.Tindra önskar så att det kunde finnas ett ljus för honom, ett ljus som lyste upp mörkret. Och kanske finns det...

I Juldagboken får vi följa både Tindras liv och hennes familj, men också Pia Persson, vars liv vi följer genom dagboken, en flicka som skriver i dagboken år 1980.

Det här är en härlig bok att läsa vid jultid, en bok som handlar om julen och julens budskap om ljus som genomtränger mörkret. Det är också en bok som följer en vanlig flickas vardag, hennes tankar och känslor kring julen och livet. En bok att bli glad av och som väcker tankar kring varför vi egentligen firar jul.

Åsa Jansson jobbar till vardags som lärare på lågstadiet. Hon har familj med man och tre barn. När hon var liten läste hon väldigt mycket och hon har många underbara minnen av att försvinna in i en bok. Hon har varit nybyggare i Minnesota, rest genom tid och rum till Narnia och varit rom i Sverige på 40-talet. När hon skriver vill hon skapa nya världar för barn, världar med doften från den ljuvligaste världen av alla - den där Jesus är.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juldagboken
  2. +
  3. Fångar i Luxor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fångar i Luxor av Michael Wiander (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Juldagboken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok att läsa vid jul.
    Pernilla Helgesson, 23 december 2016

    En härlig lättsam bok. Både att läsa högt och lättläst för den som kan läsa. Både jag och dottern kunde känna igen sig.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Juldagboken