Varför firar vi påsk, mormor? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
37
Utgivningsdatum
2017-03-05
Upplaga
1
Förlag
Pärlan Förlag
Illustratör/Fotograf
Rainer Paakkinen
Dimensioner
207 x 156 x 10 mm
Vikt
213 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187411366

Varför firar vi påsk, mormor?

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-03-05
84
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är påskafton och Elsa och Erik är barnvaktade av mormor och morfar. Det har varit världens roligaste dag, men nu är det dags att sova och Erik frågar lite sömnigt: - Men mormor, varför firar vi påsk egentligen?

Det blir början på ett speciellt samtal om varför vi firar påsk. De pratar om de första människorna, om Jesus och ormar, för att inte tala om ormserum och vad som egentligen hände i den underbara trädgården. Och om att vara bästa kompis med Gud och att vara allergisk. Dessutom kan man ju ärligt fråga sig vad antikkoppar har med Jesus att göra?

Frågan om varför vi firar påsk är en viktig fråga som kanske inte är helt självklar för alla i dagens samhälle. Förhoppningen är att den här boken ska vara en hjälp för alla som någon gång funderat över detta. På ett tydligt, finurligt och roligt sätt berättar boken om vad synden kommer ifrån och vad som hände i Edens lustgård, men också om vad Jesus egentligen gjorde på korset för oss. MiA Zetterlund arbetar som diakon och det här är en bok hon hoppas ska vara till god hjälp både för skolor och församlingar för att förklara evangeliets viktigaste budskap.

Författaren MiA Zetterlund jobbar som diakon i Linköping, när hon inte skriver. Hon har tidigare gett ut fantasyromanen Tidsboken på Pärlan. Hennes valspråk är: ?Det är bättre att stava som en kråka än som ett ordbehandlingsprogram, men inte kunna flyga i fantasin?. Besök gärna hennes blogg: http://www.miasförfattarkvistar.se/

Illustratören Rainer Paakkinen har tecknat sedan väggarna i hallen blev nedkladdade med mammas läppstift. ?Jag älskar när andra reser i bilder som jag har skapat.?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varför firar vi påsk, mormor?
 2. +
 3. Tjuren Ferdinand

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tjuren Ferdinand av Munro Leaf (inbunden).

Köp båda 2 för 263 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Varför firar vi påsk, mormor?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Extremt märklig!
  E.N., 23 mars 2021

  Denna bok är minst sagt märklig och det är svårt att förstå till vilket religiöst samfund den hör till. Jag hade hoppats på en neutral bok som förklarar de kristna påsktraditionerna men denna är något helt annat, religiös, subjektiv och metaforisk in absurdum. Omöjlig att använda för skolundervisning.

 2. Så bra förklaring till varför vi firar påsk!
  Martin, 21 mars 2020

  Med ett pedagogiskt grepp får vi genom att lära känna två barn och deras morföräldrar veta hemligheten bakom påskens budskap och förklarat på ett annorlunda och spännande sätt. Det är färgglada bilder och fakta på ett kul sätt och samtidigt pedagogiskt. För barn såväl som mig som vuxen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mia Zetterlund

 • Tidsboken

  Mia Zetterlund

  Rana är elev på Skyddsänglaskolan, men kraven är hårda och det är inte lätt att klara de svåra övningarna i vapenkonst och människokunskap. När det är dags för praktik blir Rana placerad i en högstadieskola i Sverige, förklädd till utbytesstudente...

 • Tidstunneln

  Mia Zetterlund

  TIDSTUNNELN - Fristående fortsättningen på uppskattade Tidsboken av MiA Zetterlund! Änglar har försvunnit! Det borde inte vara fysiskt möjligt, men var i alla Sefären, galaxer och världar är de? När vänner till Ranael försvinner, beslutar skyddsän...