Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Barnen i Lyckeskolan (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
35
Utgivningsdatum
2015-03-27
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Carl Flint
Dimensioner
10 x 220 x 160 mm
Vikt
190 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413025

Klara Ek och hunden som inte var en hamster

Inbunden,  Svenska, 2015-03-27

Slutsåld

Klara har alltid velat ha en liten hamster.
Men pappas nya tjej Malin har en hund.
En stor hund.
Plötsligt är den jämt hemma hos Klara!

Klara Ek går i Lyckeskolan tillsammans med en massa klasskamrater. I varje bok i serien får vi lära känna en ny klasskompis!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.

Sagt om boken:

Författaren Ebba Berg har fångat Klara med sina önskningar och funderingar väl. Illustrationerna har en central roll i boken. De upptar större delen av uppslagen. Illustratören Carl Flint visar detaljrikt miljöer och huvudpersoner i berättelsens alla skeenden. Färgerna är starka och glada. De korta meningarna har ett enkelt ordval och är luftigt satta på sidorna. Barn från åtta år och några år uppåt gillar nog att följa Klaras längtan efter ett djur.

Margareta Brengdahl, BTJ

Att introducera en ledarhund och egentligen bara med den och en diskret skymtande käpp antyda att en av bokens karaktärer är blind är typiskt Olika förlag, och en anledning till att det är ett förlag att alltid hålla ögonen på. Det finns massor av böcker med ambition att vara inkluderande, men de faller nästan alltid på att de måste skryta om att de är just det. Så är det sällan med Olikas böcker och i denna serie lyckas Ebba Berg och Carl Flint mycket bra. Jag ser fram emot nästa bok i serien som riktar sig till barn som just börjat läsa själva.

Eva Emmelin, Skånska Dagbladet

Jättebra bok som bl a tar bort fokuset från funktionshinder. Det har blivit många diskussioner med dottern om de olika situationerna i boken.

Sofia, läsare

Lättläst från förskoleklass och upp till trean. Det finns många bra ingångar till diskussioner i boken, därför lämpar den sig bra i läsgrupper.

Bloggen Boklus, som drivs av bibliotekarier i Lund

Hoppas på massa fler böcker om Lyckeskolan!

Bloggaren Prickiga Paula
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ebba Berg