Pardis Moradi är här! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lyckeskolan
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
30
Utgivningsdatum
2015-12-07
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Carl Flint
Dimensioner
220 x 160 x 10 mm
Vikt
192 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413032
Pardis Moradi är här! (inbunden)

Pardis Moradi är här!

Inbunden,  Svenska, 2015-12-07
147
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ibland är det jobbigt att vara Pardis Moradi. Mormor bara tjatar.
Dessutom vill hon att Pardis ska vara med i kören, och sjunga för hela skolan.
Tänk om Pardis kunde få vara någon annan ...

Pardis Moradi går i Lyckeskolan tillsammans med en massa klasskamrater.
I varje bok i serien får vi lära känna en ny klasskompis!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!

Sagt om boken:

Pardis Moradi handlar om att för en dag vara någon annan, och finna mod i det. En väldigt tankeväckande bok där fin kamratskap i klassen anas. Det är så roligt att se Abels min i klassrummet till exempel, när Pardis låtsas vara en annan. Ja för det blir bus! Men, som i de andra böckerna finns också mycket allvar att tänka kring, utan att det inkräktar på en härlig berättelse. Bemästrat liksom, så fint gjort.

Mia Hansén, Kreativituren

Boken handlar om mod och att plötsligt för en dag ta chansen att vara någon annan. Blir man modigare om man låtsas vara någon annan? Hur känns det att göra saker man annars inte riktigt vågat? Går det att vara sig själv samtidigt som man försöker vara någon annan? Boken är lättläst, färgglada illustrationer och de i barnpatrullen som läst den var rörande överens om att de gärna skulle vilja testa att vara någon annan, men bara för en dag. Sen ville de vara sig själva igen. En fin story om vardagliga tankar och barnpatrullen vill gärna läsa om de andra barnen i klassen med. En perfekt lättläst serie för barn som nyss lärt sig läsa.

Rebecca Byron Lohk, Kalasdags

Julklappstips! Tänk om man skulle prova på att vara någon annan än sig själv en dag? När Pardis klass har en vikarie och Noa är sjuk låtsas Pardis vara Noa istället. Noa som sjunger solo i kören men det vågar ju inte Pardis, eller vågar hen det?

Bokmorsa

I boken om Pardis Moradi får man följa hen en dag som inte startar så bra. När klassen får vikarie så bestämmer Pardis sig för att låtsas att hen är en klasskamrat som den dagen är sjuk. Hen går in i kompisens identitet. Kompisen tycker om att läsa, spela fotboll och sjunga. Nu gör Pardis det också och tycker det är kul och kommer på att hen faktiskt är ganska bra och vill vara bara Pardis igen. Det är en lättläst bok med ett fint innehåll som kan ge upphov till många tankar och samtal.

Marianne Petrén, BTJ

I korta meningar och med serieinspirerade teckningar ger Ebba Berg och Carl Flint oss en chans att fundera på vilka vi är och om det går att vara sig själv samtidigt som en försöker vara någon annan.

Eva Emmelin, Skånska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pardis Moradi är här!
  2. +
  3. Är du rädd, Simon Nordin?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Är du rädd, Simon Nordin? av Ebba Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ebba Berg