Uppdrag: Träsktrollen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hemliga boken för äventyrare (del 3)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2015-01-19
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Carl-Marcus Ramstedt
Dimensioner
215 x 155 x 10 mm
Vikt
264 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413131
Uppdrag: Träsktrollen (inbunden)

Uppdrag: Träsktrollen

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-01-19
129
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnkes boktips till #mångfaldilitteraturen!

Vill du veta vad för faror som döljer sig i träsket? Eller exakt hur farligt ett träsktroll är? Då ska du följa med Lina och Peppar på deras uppdrag. De måste nämligen hjälpa farmor Hilda med en sak: att skriva en hemlig bok för äventyrare. Och för att det ska bli bra måste de prova alla äventyr själva först!

PS. Berätta inte för någon! Den här boken är bara för riktiga äventyrare.

Det här är tredje fristående delen i den lättlästa kapitelbokserien Hemliga boken för äventyrare. Boken är skriven av Cecilia Rihs som skapat skratt för yngre barn med boken Mormor & Morfar Älgfångardagen och andra busigheter.

Sagt om boken:

Det fina med Lina är hennes mod och äventyrlighet. För att skriva den hemliga boken måste hon ju ha modet att hoppa in genom mörka lönndörrar och blöta träsk. Men hon gör det och hon lyckas. Det fina med bokserien däremot är att Lina är just detta modig och äventyrlig. Hennes kön och hennes hudfärg, hårfärg eller vad det nu kan vara som provocerar vissa människor finns bara där, okommenterat. Det är precis detta jag strävar efter i mitt arbete som minister ett samhälle där våra egenskaper står i centrum, inte vårt kön eller färg, och där ingen hindras från att delta i samhället och demokratin. Att dessutom kombinera detta med barns läsning är desto bättre.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke

Detta är barnböcker som passar utmärkt för barn från ca 5 år men även lite äldre barn och för all del även vuxna kan ha stort utbyte av dem för de är himla roliga. I alla fall tyckte barnen på jobbet och jag det. Handlingen i böckerna är om folktro och våra väsen och det är ju något som jag själv är väldigt intresserad av och som jag vet passar barn som handen i handsken. De tycker om det här lite mystiskt magiska som för människor förr i tiden var verklighet.

Fantastiska berättelser

Boken är fartfylld och spännande. [...] Det är positivt att boken speglar samtidens mångfald, visar en modig tjej som är både hjälte och äventyrare samt ger många möjligheter till identifikation. Boken innehåller också mycket fantasi och vi får träffa både okända och kända väsen i de äventyr som Lina och Peppar är ute på.

Barnboksbloggen

Peppar är en förtjusande figur, utrustad med charmigt självförtroende, och tillsammans med Lina styr de upp äventyren fint. Bokens svartvita illustrationer av Carl-Marcus Ramstedt är uttrycksfulla. De skildrar de fantasifulla odjuren i och kring träsket. /.../ Bilderna samverkar bra med den enkla texten av Cecilia Rihs, som genomgående håller en fantasifull, lite uppsluppet spännande ton. Charmigt helt enkelt!

Staffan Engstrand, BTJ

Läsglädje: Slörpande träsk, den ståtliga träskjättinnan, griniga gnöltroll och andra spännande saker blir lätt att barnen läser flera kapitel i sträck!

Tvåbarnsmamma
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Uppdrag: Träsktrollen
 2. +
 3. Uppdrag: Vattenhäxan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppdrag: Vattenhäxan av Cecilia Rihs (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Uppdrag: Träsktrollen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Super spännande och skrattframkallande bok!
  Mamman, 19 maj 2016

  Denna boken är mycket välskriven och det går inte att sluta läsa! Lina och Peppar stöter på så många roliga, läskiga, otäcka och tokiga troll och väsen!
  Den är precis som i de andra böckerna av Cecilia Rihs, full av roliga kommentarer och massor av spänning.
  Vi har läst denna boken om och om igen! Och kommer säkert att läsa den flera gånger till.....
  Kan varmt rekommendera denna boken!

 2. Läsglädje
  Tvåbarnsmamma, 30 mars 2015

  Slörpande träsk, den ståtliga träskjättinnan, griniga gnöltroll och andra spännande saker - blir lätt att barnen läser flera kapitel i sträck!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Uppdrag: Träsktrollen