Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tessla (del 1)
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2014-12-08
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Caroline Röstlund
Dimensioner
186 x 186 x 8 mm
Vikt
178 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413162

Tesslas mamma vill inte!

(22 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-12-08
149
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nej! Tesslas mamma vill inte gå hem.

Hon vill inte gå upp för trappan. Inte äta. Inte tvätta håret.

Och absolut inte borsta tänderna eller sova!

Det här är en varm och humorfylld berättelse där både barn och föräldrar lätt känner igen sig i vardagens trixande.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!
Sagt om boken:

Jag har tipsat om denna bok tidigare men jag tänkte att jag gör det igen för den är så bra. Boken heter Tesslas mamma vill inte . Jag lägger in samma meningar som Gillis brukar säga och då fnissar han åt det tokiga trotset. Det är förlaget Olika som har givit ut boken och det finns en Tesslas pappa vill inte också. Alla böcker från Olika går bort från typiska stereotyper och inkluderar alla människor. Rekommenderar alla deras barnböcker starkt, vettiga men framför allt roliga.

Isabella Löwengrip, blondinbella.se

Vuxna kan också vara trotsiga! Ni har väl läst den underbara boken "Tesslas pappa vill inte" från OLIKA förlag?

Barnens Bokklubb

Den bästa presenten den här julen! Min 2-årige son tycker det är så roligt att mamma inte vill och säger nej, skakar på huvdet och skrattar.

Läsare på olika.nu

[Min sons] favoritbok just nu är Tesslas mamma vill inte . En bok om en mamma som har trots.. Han tycker att det är hysteriskt roligt. Jag älskar bilderna i boken!

Isabella Löwengrip, blondinbella.se

Åsa Mendel-Hartvig har gjort en bok för små barn, utan långa krångligheter. Det är mammas nej, Tesslas jo och en lösning, bit för bit. I en koncentrerad skildring, så koncentrerad att den kan påminna litet om poesi, blir det inte plats för val och grubbleri. Tessla väljer konsekvent lekvägen, inte maktkampen. För varje nej prövar hon ett jo och sedan tar hon till leken och fantasin.

Marita Adamsson, Bohusläningen

Det här är en alldeles fantastisk bok! [...] Mycket igenkänning för barn i trotsåldern!

Lisa Hamfors, bokunge.se

När jag bläddrade i den här boken i väntan på bussen sa damen som satt bredvid mig plötsligt att hon hade läst den för sina barnbarn. "Jag fick läsa den många gånger!", sa hon. Och det kan jag förstå, Tesslas mamma vill inte! är nämligen både rolig och mysig. [...] Det är verkligen härligt att få se en så livfull och sprudlande mamma i en barnbok!

Helena Ferry, barnboksprat.se

En mycket humoristisk och rolig bok för små barn och lite extra kul är det att det är mamman som får vara busig.

Hanna Lager, Feministbiblioteket
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tesslas mamma vill inte!
 2. +
 3. Varför gråter pappan?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför gråter pappan? av Kristina Murray Brodin, Bettina Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Tesslas mamma vill inte!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar bok!

  Rolig, pricksäker och alldeles alldeles underbar! Kan även varmt rekommendera boken om Tesslas pappa!

  I den här boken får Tessla kämpa rejält för att få hem sin mamma från parken; lock och pock och en Himla massa tålamod. Det är inte lätt när mamma hellre vill leka spindelmannen än tvätta händerna. Men efter många om och men så är det Äntligen läggdags för Tesslas mamma; eller är det verkligen det?

  En härlig läsupplevelse som både bjuder på skratt och stora leenden. Älskar illustrationerna!

 2. Visar på hur man kan lösa motsättningar
  Rahwa, 7 december 2020

  Fin och mysig bok, visar på hur man kan lösa motsättningar genom att vara kreativ och försöka kompromissa. 3 åriga brorsdottern tycker mycket om denna.

 3. Mammor kan också sätta sig på tvären.
  Lena Magnusson, 10 april 2018

  Rolig bok med härliga bilder och illustrationer. Barn uppskattar texten och skrattar åt såväl text som bilder. Den är utmärkt att skapa en reflektion ihop med såväl det enskilda barnet som i grupp. Barn kan lätt identifiera sig med texten. Leka historien efteråt. Passar även för 2 åringen och uppåt.

 4. Rolig
  My Eva Terese Karlsson, 1 december 2017

  En väldigt rolig bok för mig som förälder och för mitt barn. Mitt barn tyckte att det var väldigt kul med en mamma som inte vill någonting.

 5. Uppskattad av barnbarnen
  andante, 9 juni 2017

  Rolig om en motvillig mamma
  och hur barnet löser situationerna.
  Nyttigt för barn att få ta den andres perspektiv
  när det gäller att lyssna på varann.

 6. Bra!
  L, 23 maj 2017

  Min dotter som är 1,5 snart älskar den trots att hon kanske är lite liten och inte riktigt målgruppen. Vill hela tiden läsa "Tessa". Rekomenderas :)

 7. En favorit!
  Myggan, 7 november 2015

  Denna boken går under benämningen "boken om rumpan" här hemma, men det beror bara på mitt barns stora intresse för rumpor, och att det finns en naken rumpa här. Mamman i boken vill ingenting och barnet har förälderns roll att lirka, övertala, komma på lösningar när det låser sig. Jag tror den här boken kommer att hålla i många år, för det känns som att barn kan tycka att det här rollbytet är intressant länge.

 8. Det här är en rolig bok!
  Jenny Axelsson, 2 juni 2015

  Det här är en rolig bok. Min son är 1,5 år och han förstår inte riktigt än, men snart kommer vi skratta båda två. Det är en härlig mamma i boken.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Åsa Mendel-Hartvig