Piraterna och regnbågsskatten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Piraterna
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2015-03-27
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Maria Poll
Dimensioner
210 x 205 x 10 mm
Vikt
234 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413186
Piraterna och regnbågsskatten (inbunden)

Piraterna och regnbågsskatten

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-03-27
150

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Piraterna och regnbågsskatten Kan levereras innan julafton
Genom regnet lyser solen
Ragnhild Rysare tar pistolen
Hon skrattar och skjuter salut
Det finns en skatt vid regnbågens slut
Aj, aj pirater, målet är klart
Skepp ohoj kamrater, nu tar vi fart

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!

Sagt om boken:

Jag älskar den för den är på rim och det är så många hav.

Simon, 4 år

När rim i texten samspelar så finurligt med bilder på mångsidiga pirater går det inte annat än att se en framtida klassiker i Piraterna och regnbågsskatten. (...) Hjärnorna går varma på barn som lyssnar till boken. Ett samtal kring allt som händer i illustrationerna blir oändligt roligt. Vi behöver vrida och vända på invanda mönster, den här boken slänger upp och ner på det mesta och gör det med bravur.

Barnboksbildens vänner

Piraterna och regnbågsskatten är en berättelse skriven på rim. Roliga och oväntade formuleringar ger en lättsam känsla och en tro att vad som helst kan hända på nästa sida. Upprepningar i rim ger trygghet att vila i berättelsen och dit den tar oss. Färgstarka detaljrika bilder ger glädje och föder nyfikenhet. Dottern min ville läsa boken igen.

Feministiskt Perspektiv

Rimmen är härliga från början till slut, text och illustrationer väcker skratt och frågor om ord och om kvinnor faktiskt har så håriga ben. Kapten Katinka med sin krok, pirater som badar nakenfis, Marulks-Mias tatueringar och svärd och skalliga Olga är små favoriter. Vi skrattar och ser nya saker varje gång vi läser. En härlig bok, ett måste till piratälskande små barn!

Rebecca Byron Lohk, kalasdags.se

Piraterna är av olika nationalitet, vilket visas i namn och hudfärg och deras kroppsformer är lika olika som vanligt folks. Det är verkligen helt knäppt att detta ska behöva påpekas och att jag ska sitta här och vara glad för det. Det borde ju vara helt självklart att mer än lagomsmala vita pojkar och eventuellt flickor ska förekomma frekvent i barnlitteraturen. Men så är det ju inte så jag läser tacksamt Piraterna och regnbågsskatten för min son varje kväll. Det är en bok med bara kvinnor och jag tänker inte ens på det. Fantastiskt!

Feministbiblioteket

Illustrationerna är frejdiga i starka färger och gjorda med yviga gester. Illustratören Maria Poll ger kvinnorna en nyfiken lite vild uppsyn och skapar ett kreativt kaos i deras omgivning. Det finns något i konstnärens uttryck som för tankarna till Helga Henschens bildvärld. Piraterna och regnbågsskatten kan ses som en feministisk pendang till Lennart Hellsings klassiska Sjörövarbok.

Christina Wedenmark, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Piraterna och regnbågsskatten
 2. +
 3. Piraterna och förtrollningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Piraterna och förtrollningen av Sara Berg, Karin Frimodig (inbunden).

Köp båda 2 för 300 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Piraterna och regnbågsskatten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Toppenbok med rim och äventyr
  Emma, 3 augusti 2021

  Denna är den mest älskade boken här hemma nu. Både för vuxen och barn. Rolig att läsa med rim och dramatik med litet läskigt och med roligt. Kan rekommenderas VARMT!

 2. Spännande läsning
  Erika Nilsson, 27 april 2015

  Min dotter älskar den och den var lätt att läsa eftersom den var på rim. Den var både spännande och rolig.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna