Lila klättrar upp (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
30
Utgivningsdatum
2016-02-16
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Översättare
Karin Salmson
Illustratör/Fotograf
Shira Korach
Dimensioner
285 x 215 x 10 mm
Vikt
345 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413193
Lila klättrar upp (inbunden)

Lila klättrar upp

Inbunden Svenska, 2016-02-16

Slutsåld

Lila älskar att klättra UPP.
Men inte att klättra NER.

En dag klättrar hon en två tre
fyra fem sex sju åtta nio tio steg
UPP till katten Duma på taket.
Men hur ska de komma NER?

"För barn som ska börja lära sig räkna är denna bok perfekt då den tar upp mycket räkning och hur man kan leka med räkningen för att det ska bli lättare och roligare."

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.

Sagt om boken:

Lila klättrar upp har både 2,5-åringen och vi föräldrar fastnat för. Ingredienserna är en cool modig flicka, klättring, siffror, en katt, lite spänning och en snäll pappa. Jättefina bilder och ett skönt flyt i texten. Lagom mycket text och lagom lång. En perfekt bok att varva ner och avsluta dagen med.

Ekopappan

Om jag skulle beskriva denna bok med ett ord så skulle det bli vardagsäventyr, då det är dom små sakerna som blir som stora äventyr för våra små människor. (...) illustrationerna (är) fantastiskt fina och man kan verkligen leva sig in i bokens värld. Boken tar upp bra frågeställningar som man kan ta upp med sitt barn, som till exempel om det är okej att klättra upp på taket själv utan en vuxen bara för att man kan klättra? För barn som ska börja lära sig räkna är denna bok perfekt då den tar upp mycket räkning och hur man kan leka med räkningen för att det ska bli lättare och roligare.

Bandypappan

Författare Noa Becker och illustratör Shira Korach står bakom räknesagan Lila klättrar upp. Berättelsen handlar om den lilla flickan Lila som älskar sin katt Duma, och att klättra. (...) Dialogen är enkel och bilderna illustrerar händelseförloppet ur olika perspektiv på ett spännande sätt. Vi får till exempel se hur Lila får se lite mer av Duma ju närmare taket hon kommer (Efter sju steg såg Lila Dumas öron.) Lila klättrar upp är en fin berättelse om omtänksamhet som erbjuder ett trevligt sätt för de små att lära sig att räkna till tio på.

Sarah Magnusson, BTJ

Lila klättrar upp, så klättras och räknas det i massor. Att klättra upp, är konstigt nog så mycket lättare än att klättra ner. Säg varför är det så? Olika förlags första stora bilderbok. Stegar behöver utrymme.

Prickiga Paula
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lila klättrar upp