Bra bestämt! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mirjam
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
38
Utgivningsdatum
2016-02-16
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Maria Borgelöv
Dimensioner
185 x 185 x 6 mm
Vikt
203 g
ISBN
9789187413216
Bra bestämt! (inbunden)

Bra bestämt!

Inbunden,  Svenska, 2016-02-16

Slutsåld

Mirjam gillar inte att mamma och Pierre pussas.
Nej, hon bestämmer att de inte får det!
Hon bestämmer också att de måste smyga som lejon och gå baklänges.
Men plötsligt kommer något stort och lurvigt emot henne.
Vad ska Mirjam bestämma nu?

Det här är den andra boken om bestämda och fantasifulla Mirjam. Den första heter "Jag vill inte leka själv!" Läs den också!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.

Sagt om boken:

Boken, Bra bestämt, har blivit en favorit. Inte bara för att den handlar om en allt vanligare familjekonstellation utan även för alla fina bilder. Bajs, utlovas. (...) En trevlig bok som utmanar klassiska samhällsnormer i sagornas värld. Bonuspappan Pierre är inte den onda styvföräldern utan ytterligare en nära vuxen i Mirjams liv.

Pappabloggen Lattefarsor

Författaren berör vikten av att inkludera ett barn i de beslut som tas i en familj men också betydelsen av vad en inställning kan ge för resultat i verkligheten. För om man bestämmer sig för något så är det mer sannolikt att det blir så. Mirjam bestämmer sig för att inte vara rädd för grannens hund och mötet går bättre än vad det gjort tidigare.

Anna Bouka, Barnboksprat

Boken tar upp mycket bra frågor om vad man får bestämma och vad man inte kan bestämma över. Den visar också med sina fina illustrationer hur en annorlunda familj kan se ut och jag blev positivt förvånad när mamman i boken är tatuerad och piercad. De flesta böcker som vi har läst har mest innehållit mamma, pappa och barn, en helt vanlig Svensson-familj. Så det är ett stort plus att boken tar upp att en familj kan se ut på flera olika sätt. Rekommendera denna bok till barn över 3 år. Har sagt det en gång redan men säger det igen, fantastiskt fina illustrationer.

Pappabloggen Lattefarsor

Mycket kan hända under en helt vanlig promenad. I synnerhet om det är Mirjam som är ute på promenad med sin mamma och sin bonuspappa. Anders Alzén har författat en berättelse där mycket av det som sker, sker mellan raderna. Utan några stora yviga gester framförs här en historia med starka känslor och stor dramatik. (...) Här har vi en bonuspappa som vill Mirjam allt väl en empatisk och kärleksfull ung man. Familjer ser olika ut och att beskriva detta är ett uttalat syfte av bokens skapare. Maria Borglövs illustrationer tar fasta på det faktum att vi lever i ett samhälle där vi ser olika ut. Hudfärgerna skiftar och någon bär slöja bland de som passerar på promenaden. Illustratören har studerat både serietecknande och bilderboksskapande och hennes utfallande illustrationer samspelar bra med texten.

Ulf Malmqvist, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »