Var är pappas skor? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
22
Utgivningsdatum
2015-09-11
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Bettina Johansson
Dimensioner
185 x 185 x 10 mm
Vikt
170 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413469

Var är pappas skor?

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2015-09-11
148
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Pappa har många skor.

Ett par har han när det regnar.

Ett annat par när han går på fest.

Nu ska pappa gå till jobbet. Men var är pappas skor?

En bok om skor, stil och en morgon som många kan känna igen sig i.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!


Sagt om boken:

Pappa måste inte ha gubbskor eller herrsandaler eller pojksneakers. Pappa kan ha vad han vill, och det är himla kul att själv få testa också. Mest av allt är boken en morgonbus som värmer. En voffe får vara med och busa. Trassliga, trasiga, smutsiga skor med fina, skinande och ulliga skor. Vilka är dina och vilka är mina? Nu kan minstingen sitta i hallen i timmar och testa och para ihop. Mys och värme, som sig bör.

Kreativituren

Var är pappas skor? är en bok för de barn som passerat pekboksstadiet och som gillar handling, om än så enkel. För barn som våra som gärna tillbringar mycket tid botaniserande (och smakandes på) skorna i skohyllan är den här boken som en perfect match. (...) Här är genusperspektivet tydligt, barnet är inte könat och barnets bild av pappan är ostereotyp och härligt fantasifull. Den här boken orsakade en mindre skofeber hemma hos oss och alla skor har provgåtts och skojats med.

Baking babies

Bokmässan pågår för fullt i Göteborg. Eftersom vi inte kunde vara där tröstar vi oss istället med en goding från OLIKA förlag. Bettina Johanssons, illustratör till bl.a. "Kivi"-böckerna, varma och välkomnande bilder gör att vi läser om barnets och pappans morgonbus med ett leende. Barnet ska till förskolan och pappan ska till jobbet, men var är pappans skor? Vi får bland andra se pappans festskor, strandskor och hemmaskor i sina rätta element innan rätt skor återfinns. Mest förtrollande är den nog för någon i åldern 1-3 år och kan lätt bli en favorit att återvända till. Otroligt charmig!

Feministiska barnböcker

Nytt och genialiskt från OLIKA förlag med nästan inga ord alls! (...) En vanlig morgon innan förskolan och pappa kan inte hitta sina skor. Barnet letar åt honom men inga skor. (...) Massor av olika festliga skor situationer bjuds på. De där festliga skorna de har pappa när han går på fest, de skorna har klack - på bilden får vi också se att pappa till de skorna brukar ha klänning. De skorna som är förstora förstår vi hör vad jag tolka som en andra pappa. Och vaddå då det är ju bara så det är! Hur bra som helst helt enkelt.

Prickiga Paula som tycker Olika förlags böcker bara blir bättre och bättre

Lösningen är förstås given, men vägen dit blir så finurlig och rolig. Framför allt får den ta tid. Texten med två rader till varje bild fungerar fint i all sin enkelhet. Perspektivet är flickans jag och det blir liksom knorren på det hela. Även om läsaren från första början är med på skojet så utgör samspelet pappa/dotter/hund en fullfjädrad berättelse som det går utmärkt att hitta infallsvinklar och samtalsämnen till. Allt enligt förlagets devis Ut med stereotyper in med möjligheter ! De egensinniga och uttrycksfulla illustrationerna i klara och samstämmiga kulörer kompletterar händelseförloppet på ett humoristiskt sätt.

BTJ, Annika Malm
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Var är pappas skor?
  2. +
  3. Min härliga pappa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min härliga pappa av Carolina Klintefelt (kartonnage).

Köp båda 2 för 275 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna