Digitalism : när allting är internet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2014-05-15
Upplaga
1
Förlag
Volante
Medarbetare
Hertz, Viktor (form)
Dimensioner
222 x 146 x 22 mm
Vikt
426 g
SAB
Bv
ISBN
9789187419119
Digitalism : när allting är internet (inbunden)

Digitalism : när allting är internet

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2014-05-15
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Digitalism är en av de mest allmänbildande böcker jag läst om informationsåldern; ett initierat, tillgängligt och hyperaktuellt nedslag här och nu.«
Västerbotten-Kuriren

»Överblicken av ett så brett område är imponerande och lärorik.«
Östgöta Correspondenten

Allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras. Allt, från hur vi roar oss på fritiden till hur vi löser komplexa samhällsproblem, kan reduceras till ettor och nollor. Internet är lösningen på, ja, allt. Eller?

För samtidigt krisar mediehusen, vi har fått en digital underklass, skolan blir sämre och Facebook gör oss möjligen olyckliga. Alla är uppenbarligen inte digitala vinnare.

Den samtida digitalismen påverkar oss alla oavsett om man är vinnare eller förlorare. Det är egentligen bara boktryckarkonsten som kan mäta sig med digitaliseringens mediala och kulturella genomslag.

Vad är det egentligen som han hänt? Hur har det påverkat oss människor, när började det och vart leder det oss? Att vi lever i en revolutionerande tid är kanske en floskel men vår samtid är faktiskt annorlunda. Väldigt annorlunda.

Pelle Snickars är professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Umeå universitet. Tidigare var han forskningschef på Kungliga biblioteket. Han skriver regelbundet om digitala frågor i Svenska Dagbladet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Digitalism : när allting är internet