Engagemang : Batman, Putnam och jag (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2013-10-25
Upplaga
1
Förlag
Volante
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
220 x 160 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
Oc:do
ISBN
9789187419140
Engagemang : Batman, Putnam och jag (inbunden)

Engagemang : Batman, Putnam och jag

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-10-25
226
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Är det så att vi är mindre engagerade idag för några decennier sedan? Har like-knappen fått oss att tro att det räcker med att ge en tummen upp för att förändra samhället? Varför engagerar vi oss nuförtiden? Och framförallt: Hur skapas engagemang?

I kritikerrosade "Engagemang - Batman, Putnam och jag" tar Per Grankvist med oss på en resa genom personliga drivkrafter, statsvetenskap och psykologi för att försöka förstå engagemangets historia och framtid, från den första industriella revolutionen till förortskravaller i nutid.

Populärkultur, hårda fakta och nya forskarrön smälter samman och ger oväntade och inte sällan underhållande perspektiv på engagemangets uttryck, hur engagemang kan kopplas till vår fysiska och mentala hälsa och vilka effekter en engagerad befolkning har haft och har på vårt samhälle.

Per Grankvist är journalist och författare. Han skriver regelbundet i SvD och tidningen Axess samt är en flitigt anlitad föreläsare inom områden som engagemang, hållbarhet och samhällstrender.
Se författaren tala om innehållet i boken på www.engagemang.nu
-
Några av alla lovord om boken:
En av 2013 års mest tänkvärda böcker - Dagens Nyheter.

Engagemang är en bok jag önskar ska läsas av alla, vara kurslitteratur i skolan, för genom den lär vi känna vår historia, lär känna oss själva lite bättre och kanske känner vi att vi är del av ett sammanhang. Kulturbloggen.

en förvånansvärt underhållande berättelse - Omvärlden

Boken är omfattande, men det finns egentligen ingenting som skulle kunna skalas bort. Från att till en början vara lite skeptisk, är jag efter läsningen mycket imponerad över det arbete Grankvist lagt ned och mycket nöjd med att ha fått med mig så många intressanta tanketrådar. - Dagensbok.com
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Engagemang : Batman, Putnam och jag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En imponerande grundlig och aktuell genomgång av olika...
    Björn Nilsson, 27 oktober 2013

    En imponerande grundlig och aktuell genomgång av olika aspekter av engagemang. Jag gillade också författarens språk, som ofta var roligt och lättsamt utan att tappa i seriositet.

  2. Lättbegriplig, konkret, intressant, lärorik,...
    Lisa Sylvén, 26 oktober 2013

    Lättbegriplig, konkret, intressant, lärorik, välresearchad om varför folk engagerar sig och hur man kan få fler att göra det på ett enkelt sätt.

Visa alla 2 recensioner