Massor av pocketfynd
Digitalism (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
512
Utgivningsdatum
2014-05-09
Förlag
Volante
ISBN
9789187419379
Digitalism (e-bok)

Digitalism (e-bok)

När allting är internet

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-05-09
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras. Allt, från hur vi roar oss på fritiden till hur vi löser komplexa samhällsproblem, kan reduceras till ettor och nollor. Internet är lösningen på, ja, allt. Eller?

För samtidigt krisar mediehusen, vi har fått en digital underklass, skolan blir sämre och Facebook gör oss möjligen olyckliga. Alla är uppenbarligen inte digitala vinnare.

Den samtida digitalismen påverkar oss alla oavsett om man är vinnare eller förlorare. Det är egentligen bara boktryckarkonsten som kan mäta sig med digitaliseringens mediala och kulturella genomslag.

Vad är det egentligen som han hänt? Hur har det påverkat oss människor, när började det och vart leder det oss? Att vi lever i en revolutionerande tid är kanske en floskel men vår samtid är faktiskt annorlunda. Väldigt annorlunda.

Pelle Snickars är professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Umeå universitet. Tidigare var han forskningschef på Kungliga biblioteket. Han skriver regelbundet om digitala frågor i Svenska Dagbladet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Digitalism