Tänk som ett freak (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2014-10-06
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Think Like a Freak
Medarbetare
Bjugård, Daniel (form)
Dimensioner
221 x 150 x 24 mm
Vikt
513 g
SAB
Q
ISBN
9789187419416

Tänk som ett freak

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2014-10-06
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Skickas inom 2-3 vardagar
  79
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  39
Visa alla 2 format & utgåvor
Tänk som ett freak är Steven Levitt och Stephen Dubners, hjärnorna bakom Freakonomics-konceptet, mest revolutionerande bok hittills. På sitt unika sätt blandar de gripande berättelser med okonventionella analyser av sakernas tillstånd, och lär oss att tänka lite mer produktivt, lite mer kreativt och lite mer rationellt de lär oss att tänka som ett freak.

Levitt och Dubner ger oss en kompass för ett nytt sätt att angripa problem, oavsett om du vill förändra en irriterande vana hos dig själv eller förändra världen. Som alltid i deras böcker är inget ämne för konstigt. Tänk som ett freak rör sig mellan näringsliv och filantropi, mellan sport och politik. Allt i syfte att utmana dina invanda tankemönster. Vi får lära oss en japansk varmkorvätarmästares hemligheter, varför en australiensisk doktor svalde en klump livsfarliga bakterier och varför nigerianska mejlbedragare alltid säger att de är från Nigeria.

Att tänka som ett freak innebär:

Att lägga sin moraliska kompass åt sidan. Det är alltid svårt att se nyktert på ett problem om du redan innan bestämt dig vad du ska göra åt det.

Att våga säga Jag vet inte. För innan du kan erkänna vad du inte vet är det praktiskt taget omöjligt att lära sig vad man behöver veta.

Att tänka som ett barn. Barn är bättre på att komma på kreativa idéer och ställa de rätta frågorna.

Att skapa incitament. Oavsett om det är bra eller dåligt så styr incitament världen.

Att övertala människor som inte vill övertalas. Att bara ha rätt är sällan tillräckligt, du måste också kunna övertala människor om att så faktiskt är fallet.

Att lära sig konsten att ge upp. Du kan aldrig lösa morgondagens problem om du inte är villig att lägga dagens misslyckanden bakom dig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tänk som ett freak
 2. +
 3. Klokfaktorerna : 10 förmågor som förenar 100 framgångsrika ledare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klokfaktorerna : 10 förmågor som förenar 100 fr... av Svante Randlert (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tänk som ett freak. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte som de andra böckerna
  Peropticon, 13 september 2015

  Levitt och Dubner lyckades ganska bra i Freakonomics och Super-Freakonomics, men inte så här.
  Boken ger sig ut för att ge konkreta råd, men för det mesta är det utansnakk (som vi känner igen frän de andra böckerna), men utan pisksnärtan som de hade.

  Man sitter igen med känslan att Levitt och Dubner gav några spökskrivare i uppdrag att skriva denna med bas i de två tidigare böckerna, att de sedan slipade lite på manus, skrev ned några meningar själv, för att sedan agenten sålde in... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna