Kapitalet i det 21:a århundradet av Thomas Piketty - sammanfattning och svenskt perspektiv (Capital in the Twenty-First Century) (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2014-06-24
Förlag
Volante
ISBN
9789187419454
Kapitalet i det 21:a århundradet av Thomas Piketty - sammanfattning och svenskt perspektiv (Capital in the Twenty-First Century) (e-bok)

Kapitalet i det 21:a århundradet av Thomas Piketty - sammanfattning och svenskt perspektiv (Capital in the Twenty-First Century) E-bok

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2014-06-24
95
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Den franske ekonomen Thomas Pikettys 970-sidiga Le capital au XXIe siècle (Capital in the Tweny-First Century) har på kort tid fått ett sällan skådat genomslag i samhällsdebatten världen över. Den tidigare Ekonomipristagaren Paul Krugman har sagt att det förmodligen är den viktigaste boken om ekonomi detta decennium och Katrine Kielos fastslog i DN att alla som är intresserade av de stora krafter som formar samhällen kommer att behöva relatera till Thomas Piketty de närmaste åren.

Denna sammanfattning, skriven av den svenske nationalekonomen Jesper Roine, förklarar på ett tillgängligt sätt Pikettys forskning, resonemang och förslag till åtgärder. Samtidigt placerar den Pikettys bok i en svensk kontext och analyserar vad hans resultat och teorier betyder för Sverige.

Frågor som ställs är:

Varför har Pikettys forskning fått ett sådant genomslag?
Vad har han kommit fram till?
Vilket empiriskt material ligger till grund för hans analys?
Hur ser hans argumentation ut?
På vilka sätt kan man ifrågasätta honom?
Vad betyder hans resultat och teorier för Sverige?

Jesper Roine är docent i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Han forskar främst om politisk ekonomi, inkomst- och förmögenhetsfördelning och långsiktig ekonomisk utveckling. Tillsammans med sin kollega Daniel Waldenström har Jesper Roine varit den som bidragit med svenska data till Thomas Pikettys The World Top Incomes Database, där mycket av det empiriska materialet till Le capital au XXIe siècle kommer ifrån. Jesper Roine är också en av grundarna till bloggen Ekonomistas.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »