Maktperspektiv på psykisk ohälsa (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
39
Utgivningsdatum
2014-09-08
Förlag
Volante
ISBN
9789187419508
Maktperspektiv på psykisk ohälsa (e-bok)

Maktperspektiv på psykisk ohälsa (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-09-08
29
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Begreppet "psykisk ohälsa" används ofta slarvigt, och det råder ingen riktig konsensus kring begreppet. Men det kan förklaras ungefär som frånvaro av psykiskt välbefinnande, ett psykiskt tillstånd som på något sätt stör vardagslivet. Samhällets sätt att fördela resurser och organisera kvinnor och män kan vara en del av förklaringen till varför kvinnors psykiska ohälsa ökar i större utsträckning än mäns. Men på vilket sätt påverkar genusordningar, makt och maktlöshet den psykiska hälsan?

Jeanette Bäfverfeldt är journalist och numera utvecklingsledare på Kunskapscentrum för Jämlik vård i Västra Götalandsregionen. Hon arbetar med verksamhetsutveckling, handledning, utbildning och föreläsningar kring temat Jämlik vård och har psykisk ohälsa som sitt specialområde på KJV.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bäfverfeldt Jeanette

  • Håller vi på att förvandla livet till en sjukdom?

    Bäfverfeldt Jeanette, Johannisson Karin, Hilte Mats, Beskow Jan, Jonsdottir Ingibjörg H

    Allt fler människor mår allt sämre den psykiska ohälsan är utbredd i alla delar av samhället och utgör idag den vanligaste orsaken till sjukskrivning. Ofta försöker vi lösa psykiska hälsoproblem som är relaterade till kulturella, sociala och ekono...