Medikaliseringen av mäns hälsa (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
21
Utgivningsdatum
2014-09-08
Förlag
Volante
ISBN
9789187419515
Medikaliseringen av mäns hälsa (e-bok)

Medikaliseringen av mäns hälsa (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-09-08
29
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Mäns hälsa har blivit alltmer uppmärksammad under senare år inom såväl medicinsk som samhällsvetenskaplig forskning. Mansforskare har sedan länge talat om hur de män som försöker leva upp till traditionella och hegemoniska mansideal får betala ett högt pris i form av sämre hälsa och förkortade liv. Ibland beskrivs männen också som offer för den egna mansrollen. Men var ligger lösningen på männens hälsoproblem? Handlar det om att ställa bättre diagnoser som synliggör manliga symtom på ohälsa och att göra vården mer tillgänglig för män, eller har mäns ohälsa mer sociala och samhälleliga orsaker?

Mats Hilte är docent och lektor i socialt arbete vid Socialhögskolan i Lund. Till hans huvudsakliga forskningsområden hör frågor som handlar om behandling, hälsa och kön. Under senare år har hans forskning mest kommit att handla om maskulinitet, missbruk och hälsa. Han har publicerat både vetenskapliga artiklar och kapitel i olika läroböcker inom dessa forskningsområden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hilte Mats

  • Håller vi på att förvandla livet till en sjukdom?

    Bäfverfeldt Jeanette, Johannisson Karin, Hilte Mats, Beskow Jan, Jonsdottir Ingibjörg H

    Allt fler människor mår allt sämre den psykiska ohälsan är utbredd i alla delar av samhället och utgör idag den vanligaste orsaken till sjukskrivning. Ofta försöker vi lösa psykiska hälsoproblem som är relaterade till kulturella, sociala och ekono...