Thomas Pikettys Kapitalet i det tjugoförsta århundradet : sammanfattning, svenskt perspektiv (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2015-02-25
Upplaga
1
Förlag
Volante
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
175 x 110 x 10 mm
Vikt
123 g
SAB
Qa
ISBN
9789187419621
Thomas Pikettys Kapitalet i det tjugoförsta århundradet : sammanfattning, svenskt perspektiv (pocket)

Thomas Pikettys Kapitalet i det tjugoförsta århundradet : sammanfattning, svenskt perspektiv

(35 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2015-02-25
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
»En saklig och lättillgänglig sammanfattning. En perfekt bok för den som vill veta mer och samtidigt kunna delta i diskussionerna Det svenska perspektivet är dessutom berikande att ha närvarande i sin läsning.«
Tidningen Kulturen

Den franske ekonomen Thomas Pikettys 970-sidiga Le capital au XXIe siècle (Capital in the Twenty-First Century) har på kort tid fått ett sällan skådat genomslag i samhällsdebatten världen över. Den tidigare Ekonomipristagaren Paul Krugman har sagt att det förmodligen är den viktigaste boken om ekonomi detta decennium och Katrine Kielos fastslog i DN att alla som är intresserade av de stora krafter som formar samhällen kommer att behöva relatera till Thomas Piketty de närmaste åren.

Denna sammanfattning, skriven av den svenske nationalekonomen Jesper Roine, förklarar på ett tillgängligt sätt Pikettys forskning, resonemang och förslag till åtgärder. Samtidigt placerar den Pikettys bok i en svensk kontext och analyserar vad hans resultat och teorier betyder för Sverige.

Frågor som ställs är:

Varför har Pikettys forskning fått ett sådant genomslag?
Vad har han kommit fram till?
Vilket empiriskt material ligger till grund för hans analys?
Hur ser hans argumentation ut?
På vilka sätt kan man ifrågasätta honom?
Vad betyder hans resultat och teorier för Sverige?

»En lysande sammanfattning av 2000-talets mest uppmärksammade bok i nationalekonomi. Jespers analytiska skärpa, djupa samhällsintresse och egna uppmärksammade forskning på samma område gör honom till en idealisk författare av en bok som denna, särskilt som han kan sätta in Pikettys resultat i en svensk kontext.«
Magnus Henrekson, professor och VD för Institutet för Näringslivsforskning

Jesper Roine är docent i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Han forskar främst om politisk ekonomi, inkomst- och förmögenhetsfördelning och långsiktig ekonomisk utveckling. Tillsammans med sin kollega Daniel Waldenström har Jesper Roine varit den som bidragit med svenska data till Thomas Pikettys The World Top Incomes Database, där mycket av det empiriska materialet till Le capital au XXIe siècle kommer ifrån. Jesper Roine är också en av grundarna till bloggen Ekonomistas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Thomas Pikettys Kapitalet i det tjugoförsta århundradet : sammanfattning, svenskt perspektiv
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Thomas Pikettys Kapitalet i det tjugoförsta århundradet : sammanfattning, svenskt perspektiv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd, om man vill förstå nyheterna
    senfyrtiotalist, 3 juli 2017

    Kortfattad som bara den, förhoppningsvis är det väsentliga med av Piekerys forskning. Förhoppningsvis, men nog inte troligt kan boken påverka fördelningspolitiken i världen.

Visa alla 1 recensioner