Vårt matematiska universum : mitt sökande efter den yttersta verkligheten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
498
Utgivningsdatum
2015-03-25
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Pär Svensson
Originaltitel
Our Mathematical Universe : My Quest for the Ultimate Nature
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
210 x 134 x 33 mm
Vikt
737 g
SAB
Ucc
ISBN
9789187419652
Vårt matematiska universum : mitt sökande efter den yttersta verkligheten (häftad)

Vårt matematiska universum : mitt sökande efter den yttersta verkligheten

(16 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2015-03-25
149
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Fysiken är det yttersta intellektuella äventyret, ett försök att förstå universums djupaste mysterier. Fysik handlar inte om att ta något spännande och göra det tråkigt. Tvärtom hjälper fysiken oss att se klarare och får världen omkring oss att framstå i hela sin förunderliga skönhet.«Max Tegmark.

Max Tegmark tar i Vårt matematiska universum med oss på en svindlande resa i fysikens, astronomins och matematikens fascinerande värld. En av hypoteserna vi möter är att vår verklighet är en matematisk struktur, en annan att det existerar oändligt många parallella universum och därmed oändligt många du.

Genom att kombinera populärvetenskap och banbrytande forskning förklarar Tegmark på ett tillgängligt sätt sina teorier. Han redogör också för överraskande framgångar och motgångar som format hans liv som forskare, från uppväxten i en stockholmsförort till livet som kontroversiell professor i USA.

Den här oavbrutet fängslande boken har mottagits med stort intresse och hyllats av några av världens mest framstående forskare och matematiker.

Det Max Tegmark skriver om påminner om science fiction när den är som bäst men verkligheten överträffar dikten. Välkommen till Max Tegmarks universum!

Max Tegmark föddes 1967 och växte upp i Stockholm. Han har kallats världens smartaste svensk och är idag professor i fysik vid MIT, Massachusetts Institute of Technology, i USA.

»Hisnande och provokativt om de yttersta frågorna. En nödvändig bok för dig som någon gång funderat på varifrån allt kommer.« Professor Ulf Danielsson, fysiker och författare till Den bästa av världar

»Om [Tegmark] har fel betyder det att fysiken en dag kommer att köra fast. Har han rätt finns det ingen vägspärr. Och vi kan fortsätta använda böcker som Vårt matematiska universum för att smörja vår egen kreativitet och fantasi.« Aftonbladet

»Det här är populärvetenskap när den är som bäst dynamisk, dramatisk och lättillgänglig ... Briljant argumentation, ett vackert språk och tankeväckande om vår existens allra största mysterier.« The New York Times

»Max Tegmarks Vårt matematiska universum (skickligt översatt av Pär Svensson) representerar verkligen dagens fysik och inte gårdagens. Den är pedagogisk, avantgardistisk och oförvägen.« Sydsvenskan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Vårt matematiska universum : mitt sökande efter den yttersta verkligheten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oändligt intressant
  Bengt (Beddingestrand), 10 april 2017

  En filosofisk beskrivning av ett tänkbart oändligt multiversum. Kanske svårgreppbart ibland men som helhet väl förklarat och pedagogiskt upplagt. Är universum en kontinuerlig oändlig process?

 2. En pedagogisk fullträff
  Lars Ove Viklund, 17 juni 2016

  Helt suveränt, här kan verkligen alla oavsett utbildning få svar på komplicerade frågor rörande universum.
  Pedagogiskt perfekt när det gäller framställningen av annars för många helt obegripliga fenomen inom
  fysiken.

 3. Intressant, men inte övertygande

  Professor Tegmark tar ut svängarna ordentligt, för att övertyga läsaren om att universum och vi alla är matematiska ekvationer. Jag blev inte övertygad.

 4. En mycket mäktig bok
  Torsus, 7 augusti 2015

  Jag har inte läst fysik, däremot matematik och datalogi på universitet och jag märker när det kommer till "mina ämnen" att det inte går att slå honom på fingrarna.

  Så givetvis är han lika skarp på sitt huvudämne, fysik i alla dess varianter.

  Hans teorier kan tyckas vara märkliga men han har naturligtvis inte tagit det från luften utan
  allting är väl genomtänkt och analyserat.

  Hans tankar om fysik och framför allt metafysik är fascinerade och nästan lite skrämman... Läs hela recensionen

 5. rolig men svår
  borit drougge, 2 augusti 2015

  har verkligen rekommenderat den till mitt barnbarn som går på KTH Den är så fantastisk att jag som 75årig kan förstå ett och annat

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Vårt matematiska universum : mitt sökande...