Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2013-09-17
Upplaga
1
Förlag
Faun Förlag
Medarbetare
Carlsson, Siewert (form)
Dimensioner
210 x 140 x 7 mm
Vikt
147 g
ISBN
9789187435058
Mångfald eller enfald (häftad)

Mångfald eller enfald

Häftad Svenska, 2013-09-17
149
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vår värld och vårt dagliga liv har förändrats av den tekniska och den digitala utvecklingen. Med ett ekofilosofiskt synsätt behandlas frågan om vad det betyder för förhållandet mellan människan och naturen, för förhållandet mellan människans natur och tekniken? Det som började som en fråga - om digitaliseringen av en text påverkar förståelsen av den - visade sig leda till större frågeställningar. På en vindlande väg mellan filosofer och författare undersöks hur människans mångfald och komplexitet påverkas av den tekniska utvecklingen.

Leder det till "enfald" och sjukdom när tekniken och ekonomin kräver att människan anpassar sig? Vad beror det på att all information vi har inte omvandlas till kunskap och handling? Påverkas vår förmåga att uppfatta osynliga faror och att få insikter om hur vårt handlande här och nu ger effekter långt borta och i framtiden? Har allt detta betydelse för hur vi hanterar hotet mot klimatet?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mångfald eller enfald
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 224 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »