Efter herrarnas behag (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2016-05-07
Upplaga
1
Förlag
Faun Förlag
Originaltitel
Efter herrarnas behag
Medarbetare
Carlsson, Siewert (form)
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
220 g
ISBN
9789187435577
Efter herrarnas behag (häftad)

Efter herrarnas behag

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-05-07
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
?Aldrig få det som föräldrarna? är den femtonåriga Claras mantra när hon ska ut i livet. I mötet med vekligheten klyvs hon till kropp och själ och makas åter till sin hemvist. Föräldrarna, August och Matilda flyttar ständigt och den enda rikedom de har är barn. August har flytt från Gotland. Med sig har han en skräckfylld upplevelse av att en yngre syster kränks av en präst mitt under ett möte i sockenstämman. Beata, hans käraste, lämnas ovetande om hans flykt. August gör dagsverken och hamnar på en gård som dräng. Märkliga händelser får honom att fly in i en snårig skog där mötet med Orlen förändrar hans tankebanor. Matilda sprider ett farligt budskap och anklagas för uppvigling.
Frälset och herrarna belönar angiveri vilket skapar splittring bland arbetsfolket. August kan inte få Beata ur tankarna. Familjen håller ihop om än det gnisslar. Clara råkar höra ett samtal mellan två herrar och hon börjar ana varför de i hennes familj har det som de har.
?De jävlarna behöver inget mer, slöa och okunniga är de.?
Efter herrarnas behag handlar om folket utan röst och rätt. Ett folk som får förbarma sig över sig självt. Tiden är artonhundratalets mitt i ett Sverige där en ny tid växer fram. Men en stor folkgrupp står utanför och ser på när förändringens vindar blåser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Efter herrarnas behag
  2. +
  3. Utan sol ingen skugga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utan sol ingen skugga av Rosemarie Sjöberg (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Efter herrarnas behag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärd bok
    Amanda, 12 juni 2020

    Lars:

    Sveriges historia ges i läroböcker till motsträviga elever. Här bjuder Rose-Marie Sjöberg på samma historiebeskrivning i en berättande form som man inte kan värja sig ifrån. Jag sträckläste boken och rycktes med av hennes skildring av statarlivets vedermödor men också glädjestunder. I centrum står Matildas liv med sin kamp för ett värdigt liv i statarfolktes ständiga flyttande och knäböjande för överheten i form av bönder,präster och patroner. Personerna är fint utmejslade med ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Efter herrarnas behag