Flicktion : perspektiv på flickan i fiktionen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2013-12-18
Upplaga
1
Förlag
Universus/Roos&Tegner
Medarbetare
Degerman, Peter (förf.) / Franck, Mia (förf.) / Jarlsdotter, Jenny (förf.) / Johansson, Anders (förf.) / Kåreland, Lena (förf.) / Lundberg, Anna (förf.) / Nilson, Maria (förf.) / Wadstein, Katarina (förf.) / Warnqvist, Åsa (förf.) / Widegren, Kajsa (förf.) / Öhrn, Magnus (förf.) / Österholm, Maria M
Illustratör/Fotograf
Anna Järvinen Palme
Dimensioner
232 x 155 x 24 mm
Vikt
570 g
SAB
Oabkba,305.23082
ISBN
9789187439032
Flicktion : perspektiv på flickan i fiktionen (inbunden)

Flicktion : perspektiv på flickan i fiktionen

Inbunden Svenska, 2013-12-18
199
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Flicktion. Perspektiv på flickan i fiktionen är ett resultat av ett tvärvetenskapligt samarbete mellan flickforskningsnätverken Tyttötutkimusverkosto i Finland och FlickForsk! Nordic Network for Girlhood Studies i Sverige. Antologin behandlar hur flickan gestaltas, tar plats inom litteraturen och konsten på skilda platser, i olika tider och inom ett flertal olika konstnärliga genrer. Den handlar om fiktioner som skapar friktion. Om ett flickskap som skaver. Och om vilka tolkningsstrategier flickforskningen kan föreslå och utveckla för att uttyda de mångfacetterade och föränderliga betydelser som flickskap har kommit att beteckna och representera. Antologibidragen belyser att hur flickor gör flickskap visar sig vara en fråga som handlar om blivande, transformation, revolt och besjungande.
I antologin presenteras sjutton artiklar skrivna av forskare verksamma inom en rad humanistiska ämnen som etnologi, historia, genus vetenskap, konstvetenskap och litteraturvetenskap. Genomgående problematiseras vad som menas med begreppet flicka samt hur ett normativt flickgörande förhåller sig till olika historiska och kulturella kontexter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flicktion : perspektiv på flickan i fiktionen
  2. +
  3. Det går an : Jämställdhetsombudsmannen i Sverige 1980-2008

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det går an : Jämställdhetsombudsmannen i Sverig... av Eva Blomberg (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Flicktion : perspektiv på flickan i fikti...