Pyttipanna-träffar : den svenska Traktörklubbens första 60 år och dess betydelse för den svenska restaurangnäringen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2015-09-01
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Åkerberg, Johanna (form) / Isell, Christer (form)
Dimensioner
235 x 155 x 10 mm
Vikt
358 g
ISBN
9789187439186
Pyttipanna-träffar : den svenska Traktörklubbens första 60 år och dess betydelse för den svenska restaurangnäringen (inbunden)

Pyttipanna-träffar : den svenska Traktörklubbens första 60 år och dess betydelse för den svenska restaurangnäringen

Inbunden Svenska, 2015-09-01
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Under krigsåret 1943 bildade Tore Wretman tillsammans med Gunnar Jansson och Sigvard Edberg den svenska Traktörklubben i Tores mammas kök. Traktörklubben hade en föregångare i Traktörsocieteten, som var verksam tills skråväsendet avskaffades.

Ändamålet med Traktörklubben var att skapa ett intimt och kamratligt samarbete till det urgamla traktöryrkets fromma. De tre grundarna hade lärt sig restaurangyrket den hårda vägen. Som ett sätt att höja yrkets status arbetade de för en ordentlig yrkesutbildning. Hjärtefrågorna för klubben har alltsedan dess varit nyrekrytering, utveckling och utbildning.

Boken handlar om Traktörklubbens verksamhet under dess första sextio år, 19432003, och dess betydelse för svensk restaurangnäring. Medlem blir man genom en förfrågan från klubbens medlemmar. Ännu har inget tackat nej till erbjudande om medlemskap. Klubben har idag ett 90-tal medlemmar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pyttipanna-träffar : den svenska Traktörklubbens första 60 år och dess betydelse för den svenska restaurangnäringen
  2. +
  3. Hushållning och värdskap hos Årstafrun : Märta Helena Reenstiernas dagböcker ur ett gastronomiskt och ekonom-historiskt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hushållning och värdskap hos Årstafrun : Märta ... av Ulrica Söderlind (inbunden).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »