Militära arbetsmetoder : En lärobok i krigsvetenskap (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2018-07-03
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Cedergren, Anders (förf.) / Elg, Johan (förf.) / Gunneriusson, Håkan (förf.) / Högström, Ulf (förf.) / Lundqvist, Stefan (förf.) / Palmgren, Anders (förf.) / Thunholm, Peter (red.) / Widén, Jerker (red.) / Wikström, Niklas (red.) / Åkerberg, Johanna (form)
Dimensioner
268 x 175 x 20 mm
Vikt
870 g
SAB
S
ISBN
9789187439476
Militära arbetsmetoder : En lärobok i krigsvetenskap (kartonnage)

Militära arbetsmetoder : En lärobok i krigsvetenskap

Kartonnage Svenska, 2018-07-03
299
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken behandlar militära arbetsmetoder och syftet är att introducera och förklara de metoder som används för att förbereda, utföra och värdera militära operationer. Boken är även avsedd att fylla en lucka i befintlig militär metodlitteratur genom att ge en historisk förankring och forskningsanknytning till de militära arbetsmetoderna. Genom att beskriva den historiska utvecklingen av en arbetsmetod och koppla den till befintlig forskning ger boken en unik bakgrundsbeskrivning och problematiserande analys av de vanligaste militära arbetsmetoderna. Boken innehåller några övergripande teman. Det första är kopplat till officerens roll som chef och stabsmedlem. Inom detta tema beskrivs de metoder som används i den militära ledningsprocessen, det vill säga planering, genomförandeledning, uppföljning och utvärdering. Det andra är kopplat till officerens roll som utbildare och inom detta tema beskrivs de militära utbildnings- och arbetsmetoder som används för analys av strid i rummet eller terrängen, till exempel krigsspel, fältövningar och terränganalys. Ett tredje tema i boken är kopplingen mellan arbetsmetod och aktuell forskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Militära arbetsmetoder : En lärobok i krigsvetenskap
  2. +
  3. Försvaret främst : en antologi om hur Sverige kan och bör försvara sig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Försvaret främst : en antologi om hur Sverige k... av Anders Björnsson (häftad).

Köp båda 2 för 471 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna