Hushållning och värdskap hos Årstafrun : Märta Helena Reenstiernas dagböcker ur ett gastronomiskt och ekonom-historiskt perspektiv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2019-11-01
Förlag
Roos & Tegner
Dimensioner
234 x 156 x 20 mm
Vikt
448 g
SAB
Lz Reenstierna, Märta Helena,Qci
ISBN
9789187439605
Hushållning och värdskap hos Årstafrun : Märta Helena Reenstiernas dagböcker ur ett gastronomiskt och ekonom-historiskt perspektiv (inbunden)

Hushållning och värdskap hos Årstafrun : Märta Helena Reenstiernas dagböcker ur ett gastronomiskt och ekonom-historiskt perspektiv

Inbunden Svenska, 2019-11-01
240
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
MÄRTA HELENA REENSTIERNA, mer känd som Årstafrun, förde mellan åren 1793 1839 dagbok över allt stort och smått som hände i hennes liv på Årsta herrgård. De idag transkriberade dagböckerna utgör ca 5 000 sidor och är en mycket viktig källa till kunskap om Sverige under den tiden. I boken utforskar författaren materialet utifrån två frågeställningar: Hur såg arbetet ut för Årstafrun för att ekonomin och utvecklingen skulle vara så stadig som möjligt? Hur såg hennes egen hushållning och gastronomi ut? Frågorna besvaras med ett tvärvetenskapligt fokus på historia, gastronomi och ekonomi. Boken är indelad i fem avsnitt som vardera behandlar trädgård, jordbruk, djurhållning och mat och dryck men även makens sjukdomsperiod. För att få en djupare förståelse för Årstafruns vardag kompletteras dagböckerna med ekonomi och samtida kokböcker. De ger insikt i de tekniker som låg bakom de maträtter som Årstafrun nämner som sina favoriter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hushållning och värdskap hos Årstafrun : Märta Helena Reenstiernas dagböcker ur ett gastronomiskt och ekonom-historiskt perspektiv
  2. +
  3. På krogen med Linné : sjökrogar och svensk 1700-talsgastronomi

De som köpt den här boken har ofta också köpt På krogen med Linné : sjökrogar och svensk 1700... av Ulrica Söderlind (pocket).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »