Molnspanarna : en meteorologisk historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2022-04-22
Förlag
Universus Press AB
Dimensioner
227 x 150 x 18 mm
Vikt
580 g
SAB
Uba
ISBN
9789187439735

Molnspanarna : en meteorologisk historia

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-04-22
280
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Under några augustidagar 1894 samlades världens ledande meteorologiska expertis i Uppsala för att fastställa molnens latinska namn. Den svenska meteorologin stod på höjden av sitt internationella anseende. Under tiden ökade intresset för den folkliga kulturen. Meteorologer och naturvetare gav sig ut på landsbygden för att samla in talesätt om väderleken. Några gick att förklara med fysikens lagar, andra dömdes ut som rena fantasier eller skrock. Då föddes också den dynamiska meteorologin som vetenskapligt ämne. Molnen fick sina latinska namn och avbildades i den första officiella molnatlasen 1896. Föregångaren, Wolken-Atlas, var dock framtagen i Uppsala av professor Hugo Hildebrandsson redan 1890.

I boken, med dess unika molnbilder, får läsaren följa med på en resa längs en väg som sällan var rak, genom tider av kunskapssökande och vetenskapliga framsteg.

Molnspanarna - en meteorologisk historia lyfter fram ett rikt källmaterial och bidrar med nya perspektiv på molnens historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Molnspanarna : en meteorologisk historia
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 409 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Molnspanarna : en meteorologisk historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Utvecklingen av globalt samarbete, enastående bok
    Eugen Ungethüm, 12 juli 2022

    Boken ger en klar och framstående bild av utvecklingen av internationellt samarbete och därmed utvecklingen av ämnet meteorologi för allas bästa. En god förebild för andra gränsövergripande områden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gösta Arvastson