Ensam på Mars (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2015-03-24
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
John-Henri Holmberg
Originaltitel
The Martian
Dimensioner
220 x 150 x 35 mm
Vikt
636 g
SAB
Hce
ISBN
9789187441103

Ensam på Mars

(44 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-03-24

Slutsåld

Över 20 000 femstjärniga läsarrecensioner i USA nu kommer den internationella science fiction-succén äntligen på svenska! Efter en misslyckad rymdexpedition lämnas Mark Watney ensam kvar på Mars. Hans besättning är övertygad om att han är död, men Mark Watney lever i alla fall för tillfället. Utan möjlighet att kunna kommunicera sin belägenhet med jorden inser han snart att han måste utnyttja alla sina kunskaper för att överleva. Utrustad med en stor portion skarpsinne, och en ännu större dos humor, ger sig Mark Watney i kast med att utmana den röda planetens ogästvänliga miljö med målet att en dag kunna återvända hem.

I höst går filmatiseringen av romanen i regi av Ridley Scott och med Matt Damon i rollen som Mark Watney upp på världens biografer. Ensam på Mars är bland de mest fängslande ensamhetsskildringar jag läst ... Hanna Fahl, Dagens Nyheter "Den bästa science fiction-romanen på flera år! The Wall Street Journal Ensam på Mars blev framröstad till bästa bok i sin genre 2014 av Goodreads 35 miljoner medlemmar. Översättning: John-Henri Holmberg ISBN:978-91-87441-10-3 ISBN ebok:978-91-87441-11-0
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ensam på Mars. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantasy och denna form med möjlig tekni, min genre
  Alf Einar Wernersson, 6 april 2016

  Fantastiskt trevlig bok mycket humor och massor av teknik. Spännande hela tiden. Är inbjuden att se filmen hos min dotter. Blir intressant att se vad de plockat bort.

 2. Läsvärd
  Åsa, 31 mars 2016

  Tycker att den är ovanligt bra för att vara en modern sci fi. Kommer troligtvis att se filmen också så småningom.

 3. intressant och spännande
  Lotta Larsson, 9 februari 2016

  Köpte den åt min pappa, som teoretisk fysiker är han mycket intresserad av sciende fiction. Dock är han i och med sitt yrke mycket kräsen. Han bedömde den som intressant faktamässig och spännande litterärt. Den var "alla tiders!" . Han ska även köpa filmen.

 4. Bra bok men något filmisk i stilen
  Filur, 21 april 2015

  Jag upplevde boken som mycket bra och lättläst men samtidigtfick man känslan av en film som blivit bok.
  Lite som om boken antingen var skriven i åtanke för en film eller portad från ett filmanus.
  Dock skall detta inte avskräcka potentiella läsare då jag verkligen rekommenderar denna bok.

 5. Underhållande
  Per, 7 april 2015

  Ganska bra bok. Inga problem att läsa den klart, vilket jag kan ha med böcker som jag finner ointressanta. Lite för mycket Amerikansk film över boken men på det stora underhållande och läsvärd. Kommer tydligen att bli film.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Andy Weir