Rövardotter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2015-04-10
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Alfred, Göran (form)
Dimensioner
180 x 111 x 26 mm
Vikt
229 g
SAB
Lz Ferm, Jackie
ISBN
9789187441233

Rövardotter

(42 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-04-10
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jackie Ferms uppväxtskildring kom ut samma dag som hennes pappa släpptes ur fängelset. Den var tänkt som en försoning.

I Rövardotter skriver Jackie Ferm om livet i en söndertrasad familj, om utsatthet och missförhållanden i fosterfamiljer och på behandlingshem, och om att vara ensam och övergiven.

Hennes enda trygghet är den älskande pappans innerliga brev, skickade från olika fängelser. Hans många tankar om livet och faderliga råd löper som en röd tråd genom hennes livsberättelse, men det är inte alltid att de stämmer överrens med verkligheten.
Rövardotter är skriven av en utflippad, gränslös, vacker och farlig rövardotter som bestämt sig för att ta revansch på livet. Det är en berättelse om att inte ge upp, om att trotsa det sociala arvet och att skapa sig en egen identitet, även om det innebär att klä av sig naken inför hela svenska folket.

Bokens release blev förstasidesstoff i samband med uppgörelsen mellan far och dotter. Sedan dess har den fortsatt att väcka uppmärksamhet i och med diskussionerna kring reality-såporna. Sällan har en bok väckt så mycket känslor.

"Sitter som en knytnäve i mellangärdet." Sydsvenskan
"En av de sorgligaste böcker jag läst." Åsa Linderborg, Aftonbladet
"Det är omöjligt att läsa hennes historia utan att gripas av stor respekt." Lotta Olsson, DN
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rövardotter
 2. +
 3. Maskrosungen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Maskrosungen av Sandra Gustafsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Rövardotter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok med sorligt innehåll
  Emma , 29 november 2016

  Denna bok var fanatiskt att läsa. Man fick reda på mycket om Jackie och hennes liv på dessa ca 400 sidorna vilket är extremt bra. Hennes upplevelser kan jag inte ens tänka mig hur det är att uppleva och det är nästintill sjukt att hon överlevt allting. Dock var den lite lång för min smak men eftersom den är innehållsrik så gör det absolut ingenting! Alla borde läsa denna!!!!

 2. Rövardotter
  My Melissa Olsson, 22 november 2016

  Denna boken är den bästa jag någonsin läst! Jag har aldrig läst klart en hel bok,men denna läste jag ut på 1,5 dag. (Sorgligt nog) önska de inte fanns ett slut på den!!!

 3. Värd att läsa absolut
  M, 11 augusti 2015

  Gripande. Viktig bok för attfå förståelse hur Jackie reagerar i livet. Alla borde få chansen att förklara sig själva i en bok. Dock ska man aldrig skylla på vad man varit med om däremot kan det skapa en förklaring för det som varit

 4. Läsupplevelse
  Birgitta Erixon, 8 juli 2015

  Helt fantastisk, kunde inte sluta läsa. Stackars flicka vad hon utstått! Hoppas hon klarar sig i livet, hon verkar ha hittat en trygghet.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna