Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
595
Utgivningsdatum
2015-10-23
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Thomas Andersson
Originaltitel
All the Light We Cannot See
Dimensioner
220 x 150 x 50 mm
Vikt
823 g
SAB
Hce
ISBN
9789187441745
Ljuset vi inte ser (inbunden)

Ljuset vi inte ser

(96 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-10-23
78
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Pulitzerpriset, Carnegie-medalj, ABIA-vinnare och över 100 000 femstjärniga läsaromdömen. Kritikerkår och läsare står enade: Ljuset vi inte ser är en mycket speciell bok!
 
Den franska flickan Marie-Laure har nyligen blivit blind och kan bara tolka krigets fasor genom ljud, dofter och beröring.
 
I Tyskland drömmer barnhemspojken Werner om att bli radiotekniker, men kan bara undslippa ett hårt liv i kolgruvan genom Hitlerjugend.
 
När Marie-Laure flyr det ockuperade Paris och Werner skickas på ett hemligt uppdrag förenas deras öden i Saint-Malo en stad som kommer att totalförstöras av kriget.
 
Ljuset vi inte ser är en gripande historia om människor som, mot alla odds, kämpar för att överleva. En fängslande berättelse om den grymhet som en gång slog klorna i Europa och om den godhet som göms i djupet av våra hjärtan.
 
Bedövande vacker och oemotståndligt upplyftande.
Entertainment Weekly
 
"Ett mästerverk." Library Journal
 
"Magnifik!" The Guardian (UK)
 
Underbar ... En förvånansvärt kärleksfull roman. Seattle Times
 
"Fängslande berättelse, vackert språk." Washington Post
 
"En bok att leva i ... att aldrig vilja släppa." Booklist
 
"Anthony Doerr tar språket bortom dödlighetens gräns." Vanity Fair
 
"Överraskande vågad." The Boston Globe
 
"Bedövande vacker och oemotståndligt upplyftande." Entertainment Weekly
 
"En stor vacker saga ... Ambitiös och majestätisk." Los Angeles Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Ljuset vi inte ser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Avgjort en 5-stjärnors bok.
  Per Nyström, 28 mars 2018

  Har själv läst den tidigare - ger nu bort den till kompisar. Det säger väl allt om min uppskattning, eller hur.

 2. UNDERBAR!
  Susanna , 15 december 2016

  En RIKTIG BOK! Precis som en bok ska vara! Tjock och beroendeframkallande! Beskrivningen av den lilla människans utsatthet i stora krig är tidlös.

 3. En av de bästa böcker jag läst
  Margaretha af Trolle, 1 april 2016

  Vilken underbar bok! Vilket språk! Jag tänkte egentligen inte läsa den här boken. Hade lånat den och tänkte lämna tillbaka den utan att ha öppnat den. Men så började jag läsa och blev fast. Även om den handlar om en tung tid förmedlar den en människokärlek och hopp för framtiden.Kände att den här boken vill jag ha i min egna bokhylla, och läsa fler gånger. Så bra är den!

 4. Krig skildrat ur barnperspektiv

  Intressant att läsa om andra världskriget sett ur barnens perspektiv, två mycket speciella barn! Att skildra två barn, från så olika uppväxtmiljöer och annorlunda bakgrund, som möts under en kort period är tankeväckande.

 5. Gripande, skakande, mästerlig
  Thorbjörn Roos, 4 januari 2016

  Vissa svårigheter vid läsningen pga av att berättelsen "hoppar" i tiden fram och tillbaka under krigsåren. Man måste ibland kolla tillbaka vilken tid som handlingen utspelar sig i vid läsningen.
  Frågan är hur verklig skildringen av behandlingen av kadetterna i Hitlerjugend är. Tyska källor saknas nämligen nästan helt i redovisningen.

 6. Ljuset är starkare än mörkret.
  Hans Göran Bergqvist, 7 november 2015

  En på många sätt ljuvlig bok (vackert språk) med en underton av svårmod på grund av mänsklig galenskap i form av krig och umbäranden, men samtidigt en flämtande låga av okuvligt liv och mänsklig storhet under "outhärdliga" omständigheter.
  Flickan i boken är blind, liksom hennes destruktiva omvärld, men flickan har ljuset som är starkare än mörkret omkring henne. En intelligent barnhemspojke utan andra ambitioner än att få bli ingenjör och förverkliga sina bästa stämningars längtan korsar ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Anthony Doerr