Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
47
Utgivningsdatum
2013-05-14
Förlag
Novellix
ISBN
9789187451140
Det sällsamma fallet Benjamin Button (e-bok)

Det sällsamma fallet Benjamin Button E-bok

(3 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-05-14

Styckköp

15

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
F. Scott Fitzgerald hör till en av 1900-talets största amerikanska författare och hans roman Den store Gatsby är ständigt aktuell. I novellen Det sällsamma fallet Benjamin Button ger oss Fitzgerald en fascinerande historia om Benjamin Button, som lever ett bokstavligen bakvänt liv. Novellen publicerades första gången 1922 och har inte funnits på svenska tidigare, även om nog många är bekanta med den surrealistiska berättelsen genom regissören David Finchers film från 2008.

?Är det du som är min far?? Mr Button och sköterskan ryckte till av förskräck else. ?För om du är min far?, fortsatte gamlingen i gnatig ton, ?så skulle jag önska att du tog mig härifrån ? eller åtminstone kunde be dem ordna fram en bekväm gungstol.? ?Men för Guds skull, vem är du och var kom du ifrån?? utbrast mr Button hetsigt. ?Jag kan inte säga exakt vem jag är eftersom jag föddes för bara några timmar se dan ? men mitt efternamn är tveklöst Button.?

Det sällsamma fallet Benjamin Button är Novellix nr 29. Novellix-novellerna finns i tre format - som e-bok, ljudbok och pappersbok. Du kan även prenumerera på dem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »