Nattsidan  (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (26.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Granath
Utgivningsdatum
2013-12-12
Förlag
Novellix
Översättare
Johan Theorin
ISBN
9789187451218
Nattsidan  (ljudbok)

Nattsidan (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2013-12-12
25
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

I Joyce Carol Oates novell Nattsidan visar hon prov på sin skicklighet som berättare av såväl skräcklitteratur som kortprosa, två sidor hos den den ständigt nobelpristippade författaren som varit mindre uppmärksammade. Nattsidan utspelar sig under slutet av 1800-talet och läsaren sugs in i en kuslig berättelse som utspelar sig i en värld av spiritism och mediala kontakter, där liv ställs mot död, förnuft mot känsla, tro mot kunskap.

Även om Fru A. hade informerat oss i förväg om att vi inte skulle få bevittna några fysiska fenomen syntes ibland ljus som glimrade till i det släckta rummet, som de svagt puls-erande ljus som eldflugor åstadkom-mer, och både Perry Moore och jag själv kände ekbordet vibrera under våra fingrar.

"En människas sökande efter sanning - och ett samhälle i omvandling. I ett kort format greppar Joyce Carol Oates över stora skeenden. Ruggigt skickligt." UNT

Nattsidan är Novellix nr 32. Ljudnovellen är inläst av Björn Granath. Novellix-novellerna finns i tre format - som e-bok, ljudbok och pappersbok. Du kan även prenumerera på dem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joyce Carol Oates