Ett folk utan land (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2015-05-07
Förlag
Gilla Böcker
ISBN
9789187457333
Ett folk utan land (e-bok)

Ett folk utan land (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-05-07
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Melina Marchetta fick sitt stora internationella genombrott med ungdomsromanen "Jellicoe Road". "Ett folk utan land" är hennes första fantasyroman.

I tio år har Finnikin levt i exil. Han har inte varit i hemlandet Lumatere sedan den kaotiska tid då kungafamiljen blev brutalt mördad och en förbannelse lades över landet. Nu håller förbannelsen Lumateres folk fångna inom rikets gränser och hindrar de som tvingades fly att återvända hem.

På Finnikins resor för att hjälpa Lumateres utsatta exilbefolkning träffar han Evanjalin, en ung kvinna som hävdar att hennes drömmar kan leda honom till Lumateres rättmätiga tronföljare, den enda som kan häva förbannelsen. Hon hävdar också att Finnikins pappa, den forne kungens hedersvakt, inte dog i Lumatere utan sitter fängslad, och tillsammans ger de sig av för att rädda honom. Och Lumatere.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marchetta Melina

  • Jellicoe Road

    Marchetta Melina

    Som barn överges Taylor på 7-Eleven av sin mamma. Sex år senare börjar det förflutna komma ikapp henne då ännu en person i Taylors närhet försvinner, och en annan återvänder. Samtidigt pågår gängkriget på Jellicoe internatskola för fullt och ett m...

Bloggat om Ett folk utan land