Papper och stygn
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2016-04-24
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens förlag
Medarbetare
Ljungström, Cecilia (red.) / Ljungström, Cecilia (form) / Harrysson, Thomas (foto)
Illustratör/Fotograf
Daniel Rehnfeldt
Dimensioner
245 x 224 x 18 mm
Vikt
581 g
SAB
Pic.09
ISBN
9789187471049
Papper och stygn

Papper och stygn

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Spiral Svenska, 2016-04-24
269
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Papper är ett lättillgängligt material med stora möjligheter till skapande. Antingen du använder fina handgjorda papper eller återbrukar gamla vykort, kan du göra vackra anteckningsböcker, album och askar.

I boken Papper och stygn får du tydliga beskrivningar och steg-för-steg illustrationer hur du gör anteckningsböcker, fotoalbum, böcker att förvara saker i, tygklädda askar, personliga gratulationskort och trådbundna häften där den broderiintresserade kan experimentera med olika stygnkombinationer. Läderinbundna dagböcker och kinesiska syetuier är projekt som ställer lite högre krav men gör boken passande både för nybörjare och mer erfarna.
Utöver alla projekt får du lära dig grundläggande bokbinderitekniker, papperslära och hur du färgar papper och fodrar tyg. Längst bak i boken finns en svensk-engelsk ordlista och pappersprover i olika kvalitéer och ytvikter för att du lätt ska kunna hitta rätt i projekten.

Bokbindare och konstnär Monica Langwe har bundit böcker åt påven, gjort jubileumsaskar till Vasaloppets medaljer, en skissbok till kronprinsessan Victoria och många andra hedersamma uppdrag. Här delar hon med sig av sin gedigna kunskap så att alla kan bli sin egen bokbindare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Papper och stygn
 2. +
 3. Paper garden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paper garden av Fideli Sundqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Papper och stygn. Sätt ditt betyg »
 1. Kul
  Leif Höglund, 18 juni 2017

  Inspirerande att läsa och få idéer och jag har för avsikt att prova att göra egna dagböcker. Bra att det finns enkla instruktioner.

 2. Papper och stygn
  Laila Sjodin, 12 maj 2017

  Boken var en present och eftersom den var önskad så förutsätter jag att hon blev nöjd. Jag tittade också lite och boken verkade väldigt trevlig.

 3. Så här tycker jag
  Ingvar Bengtsson, 30 november 2016

  Boken är på svenska vilket är ett stort plus. För någon som sysslat lite med bokbinderi är exemplen i boken relativt lätta att göra. Därutöver har boken en tilltalande form och layout med illustrative bilder.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Monica Langwe

 • Bücher binden

  Monica Langwe

  Neue Ideen für eine traditionelle Technik: Diese Buchbindeprojekte setzen den Faden und die Bindung in Szene. 25 Projekte; Notizbücher, Alben mit Ledereinband, Mappen mit Knöpfen und schöne Schachteln. Reich bebilderte Schritt-für-Schritt-Anleitun...