Täljboken (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2018-05-17
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens Förlag
Medarbetare
Ljungström, Cecilia (red.) / Ljungström, Cecilia (form) / Björklund, Per (foto)
Illustratör/Fotograf
Marc Strömberg
Dimensioner
230 x 184 x 18 mm
Vikt
583 g
SAB
Phi.09,Ihd
ISBN
9789187471131
Täljboken (inbunden)

Täljboken

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-05-17
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Klyv en tillkapad stam i två halvor, klyv ena halvan på mitten. Fortsätt arbeta med det kvartsämne som har jämnast klyvytor. Låt den rakaste sidan blir stekspadens undersida Att plastsanera köket genom att själv tälja slevar och stekspadar ger inte bara en extra dimension till matlagningen utan också en avkopplande täljstund.

Tälja är som att lära sig cykla. Ge dig tid att komma igång så kommer resten av sig själv. I nya Täljboken ger sig Felix Wink och Ragnar Kierkegaard Suttner ut på en roadtrip för att besöka intressanta människor som arbetar med kniv och yxa. Alla delar de med sig av erfarenheter och inspirerande täljprojekt.

Boken innehåller beskrivningar till 12 projekt som du kan göra själv allt från slev och stekspade till pall och pingisracket. Självklart får du även lära dig täljtekniker och verktygsvård samt läsa om materialet trä och om olika efterbehandlingar. Bokens ambition är att sporra dig att ge dig ut på egen hand. Du behöver ingen verkstad, du kommer långt med enkla handverktyg som du kan arbeta med varhelst du vill. Öva upp handens färdigheter, finn glädjen i att skapa själv och lugnet i en fokuserad handling.

Författarna Felix och Ragnar startade för några år sedan företaget Täljogram. De vill att fler ska få upptäcka glädjen med att tälja i färskt trä. Ur den egna skogen hämtas råvaran som sågas och vacuumförpackas i verkstaden i Västerbotten. Vacuumförpackningen gör att virket är färskt när det når dig det är viktigt eftersom det är både lättare och roligare att tälja i färskt virke än i torrt. I nya Täljboken finns projekt som du kan beställa virke till, läs mer på taljogram.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Täljboken
  2. +
  3. Tälj! : en bok om trä, knivar och yxor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tälj! : en bok om trä, knivar och yxor av Henrik Francke, Hannes Dahlrot (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Täljboken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket fin och informativ bok
    @kreativafarsan, 5 juni 2018

    Jag har flera böcker om träslöjd, men denna är en av mina absoluta favoriter. Rekommenderas å det varmaste för alla - oavsett om du redan upptäckt det fina i att arbeta med trä, eller är nyfiken på att lära dig mer.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Täljboken