Påsöm (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
44
Utgivningsdatum
2019-10-23
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens Förlag
Medarbetare
Ljungström, Cecilia (red.) / Ljungström, Cecilia (form) / Harrysson, Thomas (foto)
SAB
Ihcd
ISBN
9789187471186
Påsöm (häftad)

Påsöm

Häftad Svenska, 2019-10-23
149
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Påsöm är ett folkligt yllebroderi som kännetecknas av en enorm blomsterprakt i vackra klara färger. Tekniken har förekommit i Floda i Dalarna men broderiet är så ståtligt att det letat sig utanför dräktskicket och i dag kan det pryda allt från kuddar och bonader till väskor och kläder och det är inte bara dalkullor som håller i nålen.

Anna-Karin Jobs Arnberg är inte bara mästarbrodös och en uppskattad kursledare, hon är född och uppvuxen i Floda socken i Dalarna och har haft möjligheten att lära sig broderiet ända från att hon var barn. I häftet Påsöm visar hon hur du syr allt från enkla rosor i plattsöm till lotusblommor i schattersöm. Tydliga steg-för-steg-beskrivningar och mängder av illustrationer och inflikade tips gör att du snabbt förstår hur du ska göra. Du får också veta hur du bygger upp ett mönster med hjälp av mallar och hur du går till väga om du vill brodera på stickat.

Häftet Påsöm ingår i serien Hemslöjdens teknikhäften utgivna av Hemslöjdens förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Påsöm
  2. +
  3. Fataburen. Lekar och spel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fataburen. Lekar och spel av Anna-Karin Jobs Arnberg, Charlotte Ahnlund Berg, Karin Dern, Jessica Enevold, Jonas Engman (inbunden).

Köp båda 2 för 311 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna-Karin Jobs Arnberg

Bloggat om Påsöm