Ändra (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lappa & laga
Antal sidor
47
Utgivningsdatum
2020-05-06
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens Förlag
Medarbetare
Ljungström, Cecilia (form) / Björkquist, Karin (foto)
Illustratör/Fotograf
Cecilia Ljungström
Dimensioner
245 x 172 x 6 mm
Vikt
152 g
SAB
Qccc
ISBN
9789187471209
Ändra (häftad)

Ändra

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad, Svenska, 2020-05-06
169

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Garderoben är full och ändå har man inget att ta på sig! Ibland vill man helt enkelt förnya sig och ibland är det storleken som inte längre passar. Med lite påhittighet kan du förända dina kläder så att de blir snyggare, bekvämare och roligare att använda. Förstora, förminska, förläng och förkorta. Ändra funktionen och låt en skjorta bli en klänning och jeansen en kjol. Lek med ytor och förändra utseendet med hjälp av smock, intarsia och broderi.

Ändra är det tredje häftet i serien Lappa & Laga, Lappa och Stoppa utkom februari 2019. I Ändra visar textilformgivaren Katarina Brieditis och mästarbrodösen Katarina Evans vad du kan göra med secondhandfynd och kläder som hamnat längst in i garderoben. En skjorta och mormors vackra spetsar blir en riktig powerdress lika vacker som full av historia. Lite för trånga byxor får revärer av stiliga slipsar och en för stor tröja blir lagom med hjälp av smock. Mängder av inspiration och tips blandas med teknikbeskrivningar och tydliga steg-för-steg-instruktioner över viktiga moment. Med Ändra kan du förvandla trötta plagg till något nytt och fint. Aldrig har handarbete varit roligare!

P.S. Det produceras mer kläder än vi behöver, vi köper mer kläder än vi behöver och vi slänger fler kläder än vi behöver. Det behöver inte vara så.

Lappa, Stoppa och Ändra är skrivna av Katarina Evans och Katarina Brieditis, två av landets främsta auktoriteter inom textilt återbruk. Tillsammans står de bakom kända projekt som Do Redo och Re Rag Rug . Katarina Brieditis är textildesigner utbildad på Tillskärarakademien och Konstfack. På meritlistan finns uppdrag från Svensk Slöjd, Ikea, Linum, Rörstrand, Gudrun Sjödén och det egna designprojektet Re Rag Rug som hon driver tillsammans med Katarina Evans. Katarina Evans är konsthantverkare med ett mästarbrev i konstsömnadsyrket. Hon arbetar både med egna projekt och i samarbete med konstnärer och formgivare men också som lärare i broderi på HV Skola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ändra
 2. +
 3. Lappat & lagat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lappat & lagat av Kerstin Neumüller (Öppen rygg).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ändra. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande
  Nea, 20 juli 2021

  Inspirerande bok med tydliga instruktioner och tillhörande illustrationer. Använder denna både privat och i undervisningen i slöjd. Liten men matnyttig. Rekommenderar!

 2. Bra men lite svår
  Lena Pettersson, 13 maj 2021

  Många bra tips och ideér. Kanske lite svåra och pilliga för den ovane. Kan bara rekommendera till en lite sy van vän. Även detta häfte bör bli bok för att göra sig själv rättvisa.

 3. Inspiration till återskapande
  Malin Edlund, 6 oktober 2020

  Bra inspirationsbok till återskapande och nyskapande av gamla plagg som får nytt, förlängt liv. Bra lärdomar för oss själva och planeten att få kunskap kring hur vi kan skapa nytt av gammalt som vi kanske tröttnat på, som inte passar längre eller som är för trasigt. En bok som inspirerar till mer än vad den innehåller, eftersom idéerna kan utvecklas och anpassas för varje individ. Ett plagg är inte längre bara ett enda plagg, när vi pratar om plaggets livslängd. Livslängden kan förlängas fler... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner