Brodera retro (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
46
Utgivningsdatum
2020-05-06
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens Förlag
Medarbetare
Ljungström, Cecilia (form) / Harrysson, Thomas (foto)
Illustratör/Fotograf
Cecilia Ljungström
SAB
Ihcd
ISBN
9789187471216
Brodera retro (häftad)

Brodera retro

Häftad Svenska, 2020-05-06
139
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Jag älskar formerna och färgerna på porslin och textilier från 1950-1960-talen. Det var en sann guldålder för svensk formgivning då begreppet Scandinavian Design spreds över världen. Tiden präglades av framtidsoptimism och hemmen skulle anpassas till den moderna människan. En mängd unga designers, som sedermera blev riktigt kända, satte sin prägel på mycket utav bruksvarorna.

Så skriver brodösen och författaren Carina Olsson i inledningen av sitt nya häfte Brodera retro. Med stygn, applikationer och skarvsöm får det älskade formspråket vi minns från porslin, mattor och textiler ett nytt liv. Nya favoriter tar plats på kuddar, väskor, halsband, knappar och annat. Till din hjälp finns mallar, stygnförklaringar och steg för steg beskrivningar. Påhittigt, lekfullt och vackert!

Carina Olsson, författare även till Brodera på ylle och Bottensömmar, började brodera när hon gjorde sitt examensarbete på Högre Hemslöjdsutbildningen på HV Skola. Sedan dess har hon haft många kurser i folkligt broderi inom hemslöjden och på Sätergläntan, Institutet för slöjd och hantverk i Insjön. Hon inspireras av den folkliga slöjden som blommar och tjusar från när och fjärran. Hon blandar gärna material som ull, bomull och silke i sina broderier, lägger gärna till tofsar, kavelfransar och låter nålen flöda fritt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brodera retro
  2. +
  3. Ändra, lappa och laga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ändra, lappa och laga av Katarina Evans, Katarina Brieditis (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carina Olsson

  • Bottensömmar

    Carina Olsson

    Bottensömmar är underbara! På ett enkelt sätt kan du skapa vackra mönster som går attbrodera över såväl små som stora ytor. Du utgår alltid från ett grundgaller somdu sedan smyckar efter tycke och smak. Du kan brodera på ylle, linne ellerbomull, v...

Bloggat om Brodera retro