Om ull (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Hemslöjdens teknikhäften
Antal sidor
47
Utgivningsdatum
2020-09-18
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens Förlag
Medarbetare
Ljungström, Cecilia (red.) / Ljungström, Cecilia (form) / Björkquist, Karin (foto)
Illustratör/Fotograf
Cecilia Ljungström
Dimensioner
244 x 170 x 5 mm
Vikt
143 g
SAB
Pjac,Qcc
ISBN
9789187471223
Om ull (häftad)

Om ull

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2020-09-18
150
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ull är en superfiber med många fantastiska egenskaper och har i många tusen år skyddat oss från kyla, vind och väta. Ändå slängs i dag enorma mängder ull varje år i Sverige. Hur kan det komma sig? Kan det vara så att många inte känner till ullens alla fördelar och möjligheter?

I det här häftet finns allt du behöver veta om ull allt från olika fårraser och deras skilda ullkvaliteter till hur du kardar och spinner garn. Här punkteras missuppfattningar som att all ull kliar och att ylleplagg är svåra att tvätta. Skickligt folk förklarar på ett lättbegripligt sätt fiberns uppbyggnad och ullens förmåga att filta sig. Du får träffa personer som arbetar med ull på olika sätt och läsa om nya spännande användningsområden för fibern. Som extra inspiration finns dessutom ett antal beskrivningar på olika ylleprodukter som du kan göra själv, till exempel tovat sittunderlag, stickad mössa och virkad pläd.

Visste du att

ull värmer även när den är våt.

ull är naturligt brandsäker.

ull är smutsavvisande.

ull är komposterbar.

Annkristin Hult är hemslöjdskonsulent och textillärare med stort intresse för hållbarhetsfrågor och de textila naturmaterialen. Hon arbetar med att stärka den svenska ullnäringen inom både hantverk och industri, genom föreläsningar och kurser.

Alan Waller är känd som Ullgurun i Sverige och har ägnat sitt liv åt att studera ullfiberns egenskaper. I Om ull har han skrivit texten om mirakelfiberns egenskaper samt faktagranskat all övrig text.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om ull
 2. +
 3. Om lin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om lin av Eva Anderson (häftad).

Köp båda 2 för 300 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Om ull. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Toppenbok
  Katarina Jurstedt, 10 maj 2021

  Läser till lärare i textilslöjd och boken om ull är toppen när man vill veta mer om den fantastiska ullen. Lätt att läsa och full av bra information och inspiration.

 2. Ull
  Ingrid, 14 december 2020

  Det är en mycket informativ och lättläst bok. Den bästa bok jag läst om ull. Mer om ull behöver man nog inte veta.

Visa alla 2 recensioner