Hålla glädjen pyrande (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2014-12-08
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Dimensioner
210 x 150 x 7 mm
Vikt
141 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789187483073
Hålla glädjen pyrande (häftad)

Hålla glädjen pyrande

Häftad Svenska, 2014-12-08
149
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En gammal skokartong. Det står Ninas råttskadade skriverier utanpå. Där ligger mina anteckningar och diktförsök från åren i Hulterstad. Skrivna med blyerts på gulnat och delvis sönderknaprat papper, fragment signerade av Hulterstadsmössen 1949. Ur skokartongen stiger drömmen om Dikten, den som jag skulle ha skrivit. Den som borde ha legat här i kartongen. Ninas odödliga kärleksdikt. Dikten som skulle överleva oss och stå sig om hundra år.

Nina Södergren, född 1924, har ett långt författarskap bakom sig. Hon har en alldeles speciell förmåga att poetiskt förtäta vardagligheten. Den här diktsamlingen handlar om åldrande och kärlek och om att så småningom dö. Men den handlar också om nytt liv, om fågelfötters uttryckssätt och om långväga resor. Öland finns som alltid där som ett slags utgångs- eller slutpunkt. Och dikterna i sig rör sig naturligtvis bortanför och hitom den rena geografiska utsträckningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hålla glädjen pyrande
 2. +
 3. Högt ärade trana : nya dikter och urval av tidigare poesi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Högt ärade trana : nya dikter och urval av tidi... av Nina Södergren (häftad).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nina Södergren

 • Högt ärade trana : nya dikter och urval av tidigare poesi

  Nina Södergren

  "När man nu läser Södergren i urval och följer denna fyrtioåriga tidslinje ser man tydligt hennes konsekvens, hennes solidaritet med det mest utsatta, också hunden som inte får klippa en hare ges plats i hennes lyrik. Det är en djupt mänsklig...

 • I fågelspråket : dikter

  Nina Södergren

  "Att få sand att sjunga, att få stoftkorn att virvla till är väl vad varje poet önskar sig. Djup livsbejakelse och sinnlig lovsång talar ur Nina Söderbergs poesi som vill hålla undret vid liv. Visst befinner hon sig I fågelspråket, sjunger ur...