Efterlämnad egendom (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
521
Utgivningsdatum
2017-11-30
Upplaga
1
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Dimensioner
210 x 140 x 36 mm
Vikt
716 g
SAB
Hc
ISBN
9789187483301
Efterlämnad egendom (häftad)

Efterlämnad egendom

Häftad Svenska, 2017-11-30
229
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Efterlämnad egendom är en roman som består av två i tiden sammanfallande berättelser. I den första berättelsen återvänder författaren till barndomshemmet. Här, i farmors gamla byrå, hittar han en förseglad mapp som visar sig innehålla en ohygglig hemlighet invävd i en berättelse om brödernas gemensamma barndom. I den andra berättelsen återvänder författaren till den sörmländska byn och till trivselkvällarna i sockengården. Här samlas kommunisten från Katrineholm, rörmokaren och snickaren, Skrotjanne, sockengårdsföreningens kassör, kyrkvärden och inte minst sverigedemokraten. I den gamla skolans till ateljé förvandlade gymnastiksal växer samtidigt fram en serie målningar som förknippas med det berömda förintelselägret. Att konstnärens morföräldrar levde i Berlin under hela den nazistiska diktaturen och att hennes mamma upplevde det slutliga sammanbrottet har en stor betydelse för hur berättelsen fortskrider.

Tom Sandqvist är inte bara en internationellt uppmärksammad konstvetare. Han har också verkat som konstnär och utställningsproducent. Efterlämnad egendom är hans tredje roman efter Det turkiska huset (2002) och Romanen om örfilen (2015). Kanske är Tom Sandqvist, skriver Tuva Korsström i Från Lexå till Glitterscenen, den som mest konsekvent hållit fast vid ursprungsidealet, det djärva, provokativa utforskandet av en inre verklighet.
Tom Sandqvist har prisbelönats av bland andra Svenska Akademien, Holger Schildts förlag, Svenska Litteratursällskapet och FST.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Efterlämnad egendom
  2. +
  3. Hertha Hesselson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hertha Hesselson av Tom Sandqvist (häftad).

Köp båda 2 för 519 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »