Upptäck antikens Grekland : en reseskildring av Aristoboulos av Aten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Upptäck
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2014-08-04
Upplaga
1
Förlag
Känguru
Översättare
Ingrid Carroll
Originaltitel
A Visitor's Guide to Ancient Greece
Medarbetare
Maynard, Marc (form)
Illustratör/Fotograf
Ian McNee, Ian Jackson
Dimensioner
205 x 135 x 15 mm
Vikt
329 g
SAB
uK.24
ISBN
9789187503320
Upptäck antikens Grekland : en reseskildring av Aristoboulos av Aten (inbunden)

Upptäck antikens Grekland : en reseskildring av Aristoboulos av Aten

(5 röster)
Inbunden, Svenska, 2014-08-04
99
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Redan de gamla grekerna", brukar man säga i tid och otid, men så var det också något alldeles särskilt med dem. Kanske har du hört talas om gamla myter som Pandoras ask, den trojanska hästen och Odysseus irrfärder för att bara nämna några.
Med hjälp av den här fyndiga reseguiden får du chansen att lära känna de gamla grekerna mer ingående. Vi gör en resa över 2 000 år tillbaka i tiden, först till den berömda staden Aten, men vi tar även en tur till byn Olympia där, ja just det, där de Olympiska spelen startade. Men tyvärr kan vi inte besöka det omtalade Sparta, då spartanerna ständigt befinner sig i krig ...
I Upptäck antikens Grekland får du omistliga tips om hur du ska uppföra dig för att smälta in bland grekerna. Du får också nyttig - och ibland lite läskig - information om boende, mat, resor, festande, seder, lekar, underhållning och annat.
En snabbkurs om kända grekiska filosofer som Sokrates, Platon och några till ingår givetvis. Men skulptörerna - här finns statyer överallt - och arkitekterna som byggt fantastiska tempel som Akropolis imponerar lika mycket. Här finns så mycket att se.
En oavbrutet spännande resa väntar dig! Upptäck antikens Grekland innehåller så många sevärdheter att de nästan tar andan ur en. Du kommer att lära dig mycket samtidigt som du blir rejält underhållen. En lättläst och rolig text, intressanta faktarutor, teckningar och kartor samt fiffiga turisttips som gör resan säkrare är kronan på verket.

Passar särskilt för barn 7-12 år men även bra till övriga åldrar. I samma serie på Känguru finns även Upptäck forntida Egypten och Upptäck romarriket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Upptäck antikens Grekland : en reseskildring av Aristoboulos av Aten
  2. +
  3. Upptäck forntida Egypten : en reseskildring av Merymin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Upptäck forntida Egypten : en reseskildring av ... av Lesley Sims, Phil Clarke, Simon Tudhope, Louie Stowel, Katja Tydén (inbunden).

Köp båda 2 för 177 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna