Dakinipower : tolv enastående kvinnor  som präglar dagens buddhism (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2017-12-05
Förlag
Vattumannen Förlag
Översättare
Dorothea Liebel
Originaltitel
Dakini Power - Twelve Extraordinary Women Shaping the Transmission of Tibetan Buddhism in the West
Dimensioner
225 x 155 x 25 mm
Vikt
653 g
SAB
Cmec
ISBN
9789187512551
Dakinipower : tolv enastående kvinnor  som präglar dagens buddhism (inbunden)

Dakinipower : tolv enastående kvinnor som präglar dagens buddhism

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2017-12-05
313
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad får en ung brittisk bibliotekarie att gå ombord på ett skepp till Indien, meditera tolv år i en avlägsen grotta i Himalaya och grunda ett nunnekloster? Varför utvecklas en kvinnlig surfare från Malibu till ledare av den viktigaste internationella buddhistiska organisationen för kvinnor? Varför drömmer dottern till en musikproducent i Santa Monica så livligt om en påfågel att hon följer efter dessa bilder ända till Nepal och där förälskar sig i en ung tibetansk lärare?

Det är några av de fascinerande biografierna i denna bok - tolv häpnadsväckande levnadsberättelser fulla av visdom, mod och beslutsamhet.

Många människor drömmer om att lämna vardagslunken för att leva ett mer meningsfullt liv. Men de flesta av oss vågar inte ta steget och verkligen lämna tryggheten. Kvinnorna i denna bok är undantag. De är lysande lärare och erfarna meditatörer, de är en frisk fläkt för buddhismen och berikar den med nya idéer. Dakinipower fokuserar på samtida lärare inom den tibetanska buddhismen som undervisar i väst.

Alla tolv kvinnor följde sin intuition och gjorde dramatiska livsval. Några fick till och med kämpa för sina liv för att få leva det liv de drömde om. Alla blev kritiserade på sin väg - som "för rebellisk" eller "för konservativ", "för upprorisk" eller "inte tillräckligt upprorisk". Ändå fortsatte de obevekligt på sin väg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dakinipower : tolv enastående kvinnor  som präglar dagens buddhism
  2. +
  3. Kommunchefers chefskap : Ett lokalt präglat chefskap i politisk miljö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunchefers chefskap : Ett lokalt präglat che... av Leif Jonsson, Peter Gustavsson, Sven-Inge Arnell, Örjan Högberg, Robert Jonsson (häftad).

Köp båda 2 för 539 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Michaela Haas